Hvorfor skal jeg velge akkurat deres barnehage? 

Hvorfor skal jeg velge akkurat deres barnehage

For oss som jobber i barnehage er januar og februar noen av de viktigste månedene i året. Fordi det er i disse tider dere foreldre skal velge barnehageplass for det kjæreste dere har.  

Riktig barnehage

Å velge riktig barnehage for deres barn er et stort og viktig valg som skal gjelde for flere år fremover. Vi som jobber i barnehage har forståelse for at det kan være et vanskelig valg – for hvilken barnehage skal dere egentlig velge? Den som ligger i nærmiljøet? Den som venner og kjente anbefaler? Den med det fineste uteområdet? Eller den som har et spennende satsningsområde? 

Vi har ofte potensielle søkere på telefon eller på besøk, og mange samtaler ender med følgende spørsmål: «Vi har hørt mye fint om dere, men hvorfor skal vi velge akkurat deres barnehage?»   

Dette er et forståelig spørsmål. Det er viktig og riktig å føle seg trygg på at valget en tar er riktig. Hvilke kriterier skal en egentlig legge til grunn for valget?  

I slike samtaler forteller vi ofte om våre mange kvaliteter; åpningstider, gruppestørrelser, ikke feriestengt, ingen matpakke hjemmefra, 50% av alle ansatte er pedagoger, brukervennlighet, fleksibilitet og våre ulike satsningsområder. 

Personalet er barnehagens viktigste ressurs 

Midt i en slik samtale slo det meg: «Hva er egentlig det viktigste å tenke på når en skal velge barnehage?».  

Jeg husker godt en tilbakemelding vi fikk av en mor på siste foreldreundersøkelse. Den lød:  

«Fantastisk barnehage, med flotte ansatte. Det varmer mammahjertet når mine små kaster seg rundt halsen på de ansatte når vi kommer i barnehagen. Det forteller meg at i barnehagen har de det bra.»– Mor i barnehagen  

Det er jo dette det virkelig handler om. Det er personalet vårt som er barnehagen – barnehagens viktigste ressurs og kvalitetsbærere.  

Det er viktig at barna får oppleve at de voksne i barnehagen gleder seg til å være sammen med dem. Når barna kjenner på at noen gleder seg over deg, gir det en følelse av verdi.  

Genuint engasjement og personlig varme 

Da vi planla hvordan våre barnehager skulle være tok vi utgangspunkt i hvordan vi selv ville oppleve en barnehage, både som barn og foreldre.En barnehagesom gir barnet en god start på livet inspirert av samspillet mellom mennesker, lek og opplevelser.  

Vi vet at et genuint engasjement og personlig varme forsterker opplevelsen av det som skjer i løpet av dagen i våre barnehager.   

Kvaliteten i våre barnehager skapes av våre medarbeidere som bryr seg om jobben sin. Som er dedikerte. Som gir av seg selv i det de gjør, er fagbasert og lekende. 

 Les også

Vår måte å være på 

Å være engasjert handler om åse muligheter, ha en driv, stille opp for hverandre og ikke minståbrenne for jobben sin oglike å være sammen med barnÅ være leken handler om å tørre. Tørre å bryte grensergjøre noe nyttleve i nuet, overraske oss selv og ha det gøy.  

Fokus på barns beste handler om å se det enkelte barn, gi barn mulighet for medvirkning og en meningsfylt hverdag. Gi rom for lek og læring, men også anerkjenne at foreldre er eksperter på sitt eget barn.  

Vi liker at det stilles krav til oss 

Det stilles tydelige krav til alle barnehager i Norge. Vi er underlagt Lov om Barnehager og må følge Rammeplanen, forskjellige NOU’er og Stortingsmeldinger. Barnehagene blir stadig underlagt ulike kontroller og ulike kommunale tilsyn. Det er bra at det er høye krav til alle barnehager. Vi liker det.

I iveren etter å snakke om læring, strukturer, satsningsområder og hvordan hverdagen organiseres, er det lett å glemme at den viktigste kvaliteten i barnehagen er og blir de som jobber der – personalet vårt – de som gleder seg over å være sammen med barna hver dag. 

Lykke til med det viktige valget.

Eirik Husby – Barnehagenett

Meld deg på Barnehagebloggen og få nye artikler og tips rett i postkassen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *