Hvorfor sitter dere bare på gulvet hele tiden?

Hvorfor sitter dere bare på gulvet hele tiden

Jeg reiser meg fra gulvet og tar imot Mia i garderoben sammen med moren hennes.

Nesten før jeg rekker å si «God morgen!»sier Mias mor: «Hvorfor sitter dere bare på gulvet hele tiden?» «Det er da flere stoler og en flott sofa på avdelingen.» 

Denne mammaen er veldig ærlig og mener det ser tåpelig ut med voksne mennesker som sitter på gulvet hele dagen.

Jeg blir litt satt ut ett par sekunder …

Akkurat i det jeg gjerne vil ramse opp viktigheten med hvorfor vi tilbringer dagene på gulvet sammen med barna, jo da er hun liksom bare ferdig med saken. Hun er på vei ut døra og sier hadet til Mia og meg.

Den dagen fortsetter tankene mine på akkurat disse ordene «Hvorfor sitter dere bare på gulvet hele tiden?» Er det slik det ser ut fra utsiden? Gjennom disse trendige funkisvinduene … Fra utsiden så er vi en gjeng voksne som «bare» sitter på gulvet hele dagen …

Les også: Hvorfor leker jeg

En fin bekreftelse

For meg så ble dette en kjempefin bekreftelse på at vi er gode til å være på barnas nivå. For det er det vi er! Vi er aktivt tilstede sammen med barna, i deres undring og lek. Fanget vårt kan de bruke som en «ladestasjon».

De kan gå frem og tilbake i leken og bruke fanget som en trygg base. På gulvet er vi tilstede, vi kan starte, verne og videreutvikle leken.

Når vi sitter der sammen med barna er vi eventyrfortellere, sangere, jernbaneingeniører, gjester på en restaurant, klatrestativ, fredsmeklere, sykepleiere og mye, mye mer.

Trygge voksne

Den aller viktigste rollen vi har er å være en trygg voksen, som har et fang som har plass til alle, en klem til alle som vil ha, et anerkjennende blikk til de som trenger, en utstrakt hånd, et smil, noen veiledende ord og en tilstedeværende personlighet.

For at barna skal tørre å forlate det trygge fanget for å oppleve og utforske videre hva verden har å tilby, så må denne omsorgsrollen fylles fra start. Derfor er det så viktig at vi alltid er tilgjengelige på barnas nivå.

Så derfor blir vi sittende, for barnas beste!

Silje Veronica Andersen – pedagogisk leder Solbakkeparken barnehage

Meld deg på Barnehagebloggen og få nye artikler og tips rett i postkassen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *