Podcast.

«Mammabrønsj – med Irene og Linnca»

Irene og Linnca er styrere i hver sin barnehage og har jobbet med barn i mange år. De er også forholdsvis ferske foreldre selv. I denne podcasten har de lyst til å dele ting vedrørende graviditet, fødsler og livet med barn, og de tingene som sjeldent snakkes om.

Hør episodene

Episoder

Husmorsferie, foreldrestiler og bekymringer for ungdomstiden

I ukas episode snakker vi om hvor rebeller vi selv var som ungdommer og hva det gjør med bekymringsnivået for fremtidig ungdomstid hos barna våre. Hvilke foreldrestiler har vi og ønsker vi og ha for å gi barna være en trygg oppvekst med kjærlighet, omsorg, krav og grenser? Til syvende og sist ønsker vi at barna våre skal være trygge på at de alltid kan komme hjem uansett hvor ille det skulle være. 

Se på youtube

Er det typisk norsk å være ute?

Er det et forventningspress på oss som foreldre til å ta med barna våre ute på grunn av norsk kultur? Eller ønsker vi å gjøre det på grunn av kunnskapen vi har i forhold til barns utvikling? Skal vi egentlig dra med oss de yngste barna ut i all slags vær, og hvor mye skal vi egentlig presse på? Dette reflekterer vi over. For vårt ståsted er at vi ønsker gi barna våre minner som gir dem ute glede – og hvordan kan vi egentlig gjøre det på best mulig måte? 

Se på youtube

Fra skakkjørt til relativt lykkelig

Hva har egentlig endret seg for oss fra før vi vi fikk barn til nå? Fra å være livsglade, sosiale og egoistiske til og være livsglade, mindre sosiale og familiekjære. En uformell prat om nå og da.

Se på youtube

Et barns mareritt – Når en av dine tryggeste omsorgspersoner svikter deg

I ukas episode snakker vi om et alvorlig tema – ja kanskje ett av de største marerittene barna våre kan oppleve. Vi har med oss en gjest, Marthe Katrine Larsen, som har opplevd nettopp det marerittet å bli misbrukt som barn. Vi setter også søkelyset på viktigheten av voksen rollen når barn prøver å fortelle noe.

Gjest: Marthe Katrine Larsen

Se på youtube

Hvordan samtale med barn om kropp og seksualitet?

Hvordan kan vi som omsorgspersoner gjøre barna våre trygge på sin egen kropp og seksualitet? Hvordan lære de om hva andre har lov og ikke lov til å gjøre med dem? Og hvordan snakker vi med barna om dette? I ukas episode har vi med oss Harald Dean som tidligere har jobbet i Stine Sofie stiftelsen og som nå jobber i Betanien Oslo.

Bok- og serietips til temaet som kan brukes med barna:

  • Alle har en bakside (Fiske, 2014)
  • Jeg er meg, min meg (Rygg & Aasland, 2016)
  • Hvordan lager man en baby (Fiske, 2019)
  • Barns seksuelle leker (Friis, 2019)
  • Kroppen min eier jeg (NRK Super, animasjonsserie)
  • Kongene på haugen (Aschjem, 2016)
Se på youtube

Hjerteformet livmor, IVF og cum in a cup

Etter ønske fra våre lyttere har vi i denne ukens episode delt enda mer fra våre veier til å bli gravide, og hvilke utfordringer vi har stått ovenfor på veien; som operasjoner, spontanaborter, sykehusbesøk, utredning og psykiske belastninger.

Se på youtube

Er menn også gravide? – hør det fra ett pappa perspektiv

En traumatisk fødselsopplevelse med både sugekopp og hjertestopp. Hvordan er det egentlig å være en blivende pappa midt i kaoset? Hvordan er det å se sin kjære bli hastet i vei? Og er ettervernet av fedre egentlig godt nok? Alt dette og litt til diskuterer vi i ukas episode av Mammabrønsj.

Gjest: Andreas Granholt

Se på youtube

Trass, selvstendighetsalderen eller ett sted midt imellom

Tips og egne opplevelser om hverdagen med barn som prøver å finne seg selv. Utfordringer med tidsklemma, hva gjør vi når barna skriker på kjøpesenter og i butikk og rett og slett ikke får det som de vil.

Se på youtube

De små løgnene vi forteller barna våre

De aller fleste pynter litt på sannheten eller kommer med noen små, hvite løgner for sine barn opp gjennom årene. Vi byr på noen av løgnene vi fikk servert som barn og løgnene vi selv forteller våre barn. Og ikke minst, hvorfor lyver vi egentlig?

Se på youtube

Spiseproblematikk hos barn og unge

De fleste av oss har vel revet oss litt i håret i forbindelse med barna våre og mat. Denne episoden dreier seg om hvordan gjøre matsituasjonen spennende, hvor stor normalen er, når man bør søke hjelp og ikke minst litt kunnskap om spisevansker og spiseforstyrrelser.

Gjest: Anki Engedahl Olsen

Se på youtube

Syk igjen – En utfordring for både foreldre og barn

Det ringer fra barnehagen… fader, syk igjen..

Beskrivelse: Tankene starter med en gang du ser at det ringer fra barnehagen. Er barnet sykt igjen, hvordan skal jeg organisere resten av dagen og ikke minst de neste dagene?

Det å følge barnets allmenntilstand og være bevisst på når vi sender barnet tilbake i barnehagen og ikke minst være bevisste på hvordan vi reagerer når barnet er sykt nok en gang.

Se på youtube

Aktiviteter, skjermtid og barnets motoriske utvikling

I dagens episode snakker vi om fysisk aktivitet og hvor viktig det er for å fremme barns kjennskap til sin egen kropp. Vi snakker også om at fysisk aktivitet fremmer læring og gir gode prosesser i hjernen. Vi setter fokus på aktiviteter etter barnehagetid, anbefalingen om 180 minutter fysisk aktivitet og ikke minst det debatterte temaet skjermtid!

Gjest: Martine Zimmermann

Se på youtube

Tips til vinteraktiviteter med barn

I dagens episode deler vi tips aktiviteter å gjøre på vinterstid. Hva vi selv har gode minner fra i vår egen barndom, erfaringer fra egen hverdag med familien og fra aktiviteter vi gjør med barna i barnehagen.

Se på youtube

Jula med småbarn – og tilbake til hverdagen

En episode med skrævling om alt hva jula har bydd på. Engstelige barn, takknemlige og utakknemlige barn men ikke minst frydefulle barn. Juleselskaper, forventninger og voksenrollen.

Se på youtube

Julespesial

Det nærmer seg jul og vi snakker om våre tradisjoner, julemat, selve julekvelden, det å gi noe til andre, julefilmer og familietid. Vi snakker også om det å lage egne tradisjoner med vår bedre halvdel og barn.

Vi ønsker dere alle en GOD JUL!

Se på youtube

Favoritt-side, beinstilling og andre tankekors som nybakte foreldre

Hva er viktig å tenke på som nybakt mamma/pappa i forhold til barnets fysiske utvikling? Hvem oppsøker du og hvor kan du finne dem. Alt dette snakker vi om i dagens episode.

Gjest: Martine Zimmermann – barnefysioterapeut Sarpsborg kommune

Se på youtube

Hva er viktig å tenke på når man skal søke barnehageplass

Hvert år gjør tusenvis av småbarnsforeldre viktige valg på vegne av seg selv og barna sine. Fristen for å velge barnehage er i de fleste kommuner satt til 1. mars. Men hva er viktigst når foreldre skal velge barnehage? Irene og Linnca gir deg noen nyttige tips.

Se på youtube

Julesurrehuer i førjulstia

Når er det greit at julestæsjet kommer i butikkene og når pynter man til jul? Vi er ekstremt glade i jula begge to og snakker om rampenisser, pakkekalender, nestekjærlighet, stress, forberedelser, gaver og juletur. Og hvem er det egentlig som står for pynting av juletreet?

Se på youtube

Tigermamma vs helsevesenet

I denne episoden trekker vi frem egne erfaringer rundt møte med helsevesenet i spedbarnsperioden. Utfordringer med barn som gråter mye, og følelsen av at ikke magefølelsen blir tatt på alvor.

Se på youtube

Blod, svette og tårer

I denne episoden byr vi på to ulike ammehistorier. Selv om de er ulike, har vi begge kjent på press rundt temaet.

Se på youtube

Pedagog på hjemmebane

Vi hadde klare tanker på hvordan vi skulle håndtere ulike situasjoner, hva vi skulle gjøre og ikke gjøre før barna kom til verden. Det gikk ikke helt som planlagt. Tar vi alle kamper? Hvordan ble det med den skjermtiden vi absolutt ikke skulle ha? Var det så enkelt å få barna til å sove i egen seng? Og hva ble egentlig som vi hadde tenkt?

Se på youtube

Mammakroppen, lange ræggsokkær og tigerstriper

I ukens episode bretter vi ut Mammakroppene våre. Det snakkes om bleier, sex, pupper og strekkmerker.

Gjest: Marianne Haugeby.

Se på youtube

Tips til høstaktiviteter med barn

I denne episoden kommer vi med tips og triks til aktiviteter man kan gjøre med barna på høsten som ikke koster skjorta.

Se på youtube

Hvordan barn blir til, fødsler, kateter og hemoroider

I denne episoden får dere høre om hvordan barn blir til, vi byr på fødselshistoriene våre og vi har med kollegaen vår Marianne som byr på sine historier rundt vaginal fødsel. Det snakkes om den ufrivillige vennen «hemoroiden» og humpete ambulanse tur.

Se på youtube

Vår vei til svangerskapene, graviditeten og utfordringer man kan møte på

I ukens episode deler vi vår vei til svangerskap, ivf og spontanabort. Hvordan vi opplevde graviditeten og utfordringer vi møtte på. Vi stiller spørsmålstegn ved oppfølgingen til fedrene når de går igjennom mye av det samme som oss. Hvordan Shave legga og intimbarbering med stor mage?

Se på youtube

Hverdagsklemma, egentid, hvordan ta vare på parforholdet når det er en ny «sjef» i hus

Hvordan var det egentlig å bli mamma? I denne episoden snakker vi om hverdagsklemma og det å ta vare på de få timene vi har sammen med barna våre etter jobb og barnehage. Hvor viktig er egentid for oss og hvordan kan vi ta vare på parforholdet?

Se på youtube