2

Avdelinger

28

Barn

7

Ansatte

Om barnehagen

Tveterhytta barnehage

Tveterhytta er en liten barnehage som ligger idyllisk til i Tveterskogen. Vi har et rikt dyre- og fugleliv og umiddelbar nærhet til Isesjø. Vi har to fotballbaner rett utenfor gjerdet vårt, som vi bruker til å løpe på, sykle, ha piknik, fly drage, hinderløype, sparke fotball og mye mer. Vi har også flere gårdsbruk i nærheten med forskjellig produksjon, som vi har mulighet til å besøke. 

Vi har en grillhytte ca. 1 kilometer inn i skogen og en gapahuk ca. 200 meter fra barnehagen, som vi bruker hver uke. Her følger vi med på naturens forandringer gjennom årstidene. Vi opplever hvordan naturen er gjennom høsten er med vakre farger, rim i gresset, sopp og tyttebær. Om vinteren erfarer barna at det er kaldt og frost i bakken. Snø er ren glede som daler fra himmelen, for da kan vi ake og boltre oss, gå sporsøk og utforske alt det kjente i ny drakt.

Om våren ser vi løv som spretter og blomster som springer ut, froskeegg som blir til rumpetroll i bekken, før de hopper av sted som små frosker. Når det er varme sommerdager, med fugler som kvitrer, bier som summer og andre spennende småkryp som fanger oppmerksomheten, utvikles barnas fantasi, nysgjerrighet og oppdagelsesglede.   

Vår nærhet til skog og vann og vår tilgang til minibuss, gjør at vi ofte er på turer i nærmiljøet. Både små og store lærer mye ved å være ute på tur. Alle sansene blir tatt i bruk og utvikles. Barna opplever mestring når de opplever utfordringer på sitt nivå og vi sørger for at de får utfordringer i omgivelsene våre. Det å se ettåringens forsøk på å klatre opp en bratt bakke, streve litt og etter noen forsøk endelig klare det med et stort smil om munnen – gjør jobben vår til verdens beste jobb.

Det å legge til rette for at barna i Tveterhytta skal få oppleve mestring, er viktig for oss da det også øker barnas selvfølelse. De skal oppleve en barnehagehverdag hvor leken er i fokus, da leken er det viktigste i barnehagebarnas tid hos oss. Skogen er en unik arena for lek og læring. For naturen har blitt vår lekeplass – og det er ingen lekeplass som er som den vi har i naturen rundt oss.

Vi vil faktisk påstå at den er verdens beste. 

Kontakt

Emilie Grønnern (Styrer)
911 30 970 ‬/ 480 81 090
Send e-post

Avdelingene:

Granmeis: 480 81 092
Spettmeis: 480 81 091

Finn oss på kartet

Trykk på kartet for å zoome inn og navigere.

Adresse:
Tveterveien 20, 1746 Skjeberg

Tveterveien 20, 1746 Skjeberg

Dokumenter

Vedtekter Tveterhytta
Årsplan Tveterhytta
Se og last ned dokumenter

Følg oss

Nasjonal foreldreundersøkelse

Mitt barn er trygg på personalet: 96%

Mitt barn trives i barnehagen: 98%

Jeg har god dialog med barnehagen: 96%

Jeg er tilfreds med barnehagen: 98%

Er du interessert i en barnehageplass hos oss?

Søk plass