Tiril K. Thorbjørnsen – Skaug idrettsbarnehage

Tiril K. Thorbjørnsen - Skaug idrettsbarnehage

Om Tiril K. Thorbjørnsen

Kollegene til Tiril sier hun er

engasjert, lekende og pliktoppfyllende.

Hvor lenge har du jobbet i barnehage?

Tiril har fire års erfaring fra barnehage, og har jobbet i Skaug idrettsbarnehage siden 2017.

Hva tenker du om å jobbe i barnehage?

Det er helt fantastisk å jobbe i barnehage. Ingen dag er lik og uansett hvor slitsomt det til tider kan være, tenker jeg ofte på hvor heldig jeg er som får lov til å tilbringe tiden min med alle de flotte barna.

Kreves det spesielle egenskaper å jobbe i barnehage?

Jeg mener man må ha et genuint ønske om å jobbe med barn. Man må ha en indre motivasjon for å utgjøre en forskjell. For seg selv, barna og foreldrene.

Hvordan har utviklingen i det å jobbe i barnehage vært? (Før/nå)

Jeg har ikke så store kunnskaper om hvordan barnehagene var tidligere, men jeg opplever at barnehagen nå er mer en del av utdanningsløpet. Før var det kanskje mer et sted hvor barn oppholdt seg mens foreldrene var på jobb. De fikk omsorg og lek, mens det i dag er større fokus på det pedagogiske og læring gjennom lek.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Det morsomste med jobben er når jeg har muligheten til å være helt til stede i det vi gjør uten avbrytelser. Det være seg samling med sang, eventyrstund, lek eller samtaler rundt matbordet.

Hva er Barnehagenett for deg, og hvordan er det å være tilknyttet Barnehagenett?

Å være en del av Barnehagenett betyr trygghet. Det er alltid fint å være en del av et større nettverk hvor man kan få ny input og mulighet til å rådføre seg med andre.

Hva er spesielt bra med å jobbe i akkurat din barnehage?

Det som er spesielt bra med å jobbe i akkurat min barnehage er det kollegiale på arbeidsplassen. Jeg har verdens beste kollegaer og det tror jeg også smitter over på barna. Når vi voksne har det bra og samarbeider godt får barna en bedre dag også.

Hva er fokuset ditt akkurat nå i barnehagen? Hvorfor er dette viktig?

Fokuset i vår barnehage nå er barns medvirkning og “Jeg er meg”. Vi begynte med å lage hus med bilder av familiene til alle barna, for å henge opp på veggen. Barna synes det er utrolig gøy å ta de ned å vise frem familiemedlemmene sine. Det er fint at vi allerede nå kan vise dem at alle familier er forskjellige, og at felles for dem alle er at de har mange mennesker rundt seg som er glad i dem.

Hvilken periode på året i barnehagen liker du aller best?

Den beste perioden på året må være våren og sommeren. Da bruker vi mindre tid på påkledning og mer tid ute.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

På fritiden min liker jeg godt å tilbringe tid med familie og venner. Med et barn i barneskolen og en liten som snart begynner i barnehage er det nok å følge opp!

Hva får deg til å le?

Morsomme ting, men spesielt pappaen min. Han er den morsomste jeg vet om ?

Hva er ditt beste barndomsminne?

Mitt beste barndomsminne er norgesferien jeg, mamma og pappa hadde da jeg var 5 år. Vi kjørte Norge rundt og campet/teltet på ulike steder i landet.