Skogen er naturens lekeplass 

Skogen er naturens lekeplass 

Vi har blitt oppfordret av myndighetene til å komme oss ut og få frisk luft i disse dagene hvor skoler og barnehager, og mange bedrifter er stengt. Så lenge man tar sine forhåndsregler er det bare godt for kropp og sjel å komme seg ut i skogen.

Men husk å prøve å unngå kollektivt trafikk (pass evt. på å holde god avstand), holde minst 1 meter avstand til andre mennesker og å vaske hendene etter man har vært ute.

Her kommer også tips til ting dere kan gjøre ute i skogen (og skogen trenger ikke å være stor for å få til dette)

Ha fargejakt

Lag ulike «fargeprøver» med farger som man kan finne i naturen, ta med arket ut og se om dere finner ting med de fargene» Bruk årstidens farger.

Skogsbingo 

Lag et ark med bilder eller tegninger av ting man finner i skogen; kongler, ekorn, skjærer, blader osv. Vanskelighetsgraden styres av barnets alder. Den som finner alle sine ting har vunnet.

Skogsteater

Lag teater i skogen med steiner og kvister- bukkene bruse er enkelt og en slager. Da kan en kongle være trollet, tre steiner er bukkene og en pinne lagt over to steiner er brua.

Oppdagelsesferd

Gå på en oppdagelsesferd i skogen – la barna undre seg over det de ser. Undre dere sammen med dem og se for eksempel om dere finner en logisk forklaring på hvordan noen kongler mangler «bladene» sine.

Ta med ved og tenn bål.

På bålet kan man grille pølser, marshmallows, ostesmørbrød, pinnebrød- muligheten er mange. Husk å sjekke at bålet er ordentlig slukket når dere går, og ikke tenn opp bål når det er tørt i skogen.

Piknik

Pakk med lunsj og kanskje litt kakao eller annet godt å drikke og ha piknik på tur. Maten smaker ekstra godt ute og kanskje enda bedre når du har båret den med deg selv.

Kunst

Lag mandala kunst med naturmaterialer. Sjekk denne siden for gode ideer: https://nurturestore.co.uk/forest-school-mandala-activities

Barkebåt

Lag barkebåt og send ned en elv eller bekk. Se hvem som kommer lengst eller først, eller hvem som flyter best. Hvilken barkebåt har form som en seilbåt og hvilken ligner mest på en sjørøverskute?

Hinderløype

Se om dere finner en naturlig hinderløype ute, under greiner og over stokk og stein! Hvem klarer å hoppe over bekken uten å bli våt?

Bakkeløp

Se om dere kommer dere opp en bratt bakke- eventuelt ta et lite bakkeløp.

Klatre i trær

Finn trær med mye grener, og se hvor høyt dere kan komme. Reflekter rundt hvilke tresorter som er lettest å klatre i, og snakk om hvorfor.

Mattejakt

Finn 5 nøtter, 3 kongler, 2 like stener osv.

Fugletitting

Se og ta bilder av fugler i skogen. Finne ut fakta om de når man kommer hjem. Det kan være en ide og sjekke hvilke fugler som er mest vanlig i ditt område, og kikke spesielt etter de.

Samle naturmaterialer

Samle naturmaterialer og sortere de etter type, farge, mengde, størrelse osv.

Hold dere trygge og nyt den friske luften. En tur i skogen styrker både motorikken og sansene, og er godt for kropp og sjel!

Les også

Karoline Solberg Steinmann – Barnehagenett

Meld deg på Barnehagebloggen, og få nye tips og artikler rett i postkassen.

Klikk her; Meld meg på

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *