Silje Marina Skogstad Jenack – Stålverkskroken

Silje Marina Skogstad Jenack – Stålverkskroken

Om Silje

Kollegene til Silje sier hun er

god, varm, inkluderende, morsom, profesjonell og alltid i godt humør. Silje er leken og ser barnets behov.

Hvor lenge har du jobbet i barnehage?

Jeg var ferdig utdannet barnehagelærer i 2016 og har vært i jobb siden jeg gikk ut av skolen.

Hva tenker du om å jobbe i barnehage?

Jeg jobber i barnehage fordi jeg liker å være sammen med barn, se deres utvikling, glede og nysgjerrighet. Det er både spennende, morsomt og utfordrende å være med på barnas reise hver eneste dag gjennom årene de er hos oss i barnehagen.

Kreves det spesielle egenskaper å jobbe i barnehage?

Jeg tenker at man bør være tålmodig, like å jobbe med barn, være løsningsorientert og være seg selv.

Hvordan har utviklingen i det å jobbe i barnehage vært? (Før/nå)

Jeg vil si at det krever mer av oss som jobber i barnehage nå enn før, men samtidig føler jeg at vi også blir mer kjent med barna nå. Vi får ta del i en utvikling og være aktivt med i prosessen som ruster dem til det som venter dem etter barnehagen.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Det morsomste må jo være å tilbringe tid med barna. Så mange ulike barn samlet på et sted med så mange spørsmål, kommentarer og artige påfunn.

Hva er Barnehagenett for deg, og hvordan er det å være tilknyttet Barnehagenett?

Barnehagenett for meg er et trygt sted hvor jeg kan prate med alle om ulike utfordringer og spørsmål. Et sted jeg føler meg velkommen med et godt samhold.

Hva er spesielt bra med å jobbe i akkurat din barnehage?

Vi er en god gjeng med ulik bakgrunn og erfaringer som støtter hverandre, gir gode råd og deler av seg selv og sine kunnskaper.

Hva er fokuset ditt akkurat nå i barnehagen? Hvorfor er dette viktig?

Hovedfokuset vårt er språk og kommunikasjon med fokus på enkeltbarn, det er viktig for at barna skal kunne uttrykke følelser, tanker og andre behov. Det er viktig med språk i lek, konflikter og annen kommunikasjon. Et godt språkmiljø er også en forutsetning for å kunne utvikle egen identitet, et godt fellesskap, for å danne vennskap, delta i lek og for å kunne tilegne seg kunnskap. De viktigste egenskapene barna trenger i fremtiden er å kunne vise empati og skape et inkluderende samfunn med gode holdninger og verdier. At de lærer at vi alle er like verdifulle selv om vi er ulike. -Og at alle har rett til å bli hørt, og at man skal tørre å si ifra om man ikke har det bra.

Hvilken periode på året i barnehagen liker du aller best?

Det er vanskelig å velge en periode på året jeg liker best, siden jeg liker hele året. Alle perioder er fine på hver sin måte. Sommer, sol, is og masse insekter. Jul, julepynt og masse spenning.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

På fritiden liker jeg å dra på konserter, lese bøker og reise. På konsert er jeg i min helt egen verden og hører bare det som skjer på scenen og glemmer både tid og sted. Når jeg leser bøker lever jeg meg inn i teksten og ser for meg det jeg leser og danner egne bilder av det i hodet. Når jeg reiser, liker jeg å oppleve landet jeg er i, se på gamle bygninger og ta livet helt med ro.

Hva får deg til å le?

Gullkorn fra barna, morsomme påfunn og mine egne tørre vitser.

Hva er ditt beste barndomsminne?

Mitt beste barndomsminne må være alle påskene vi tilbragte i huset i Valdres hvor vi hvert år arrangerte «Påskeleker» på tomta. Da gikk vi på ski, hadde snøballkasting på ballonger, skyte på blink og små skihoppmenn ned en bakke. Etter at runden med leker var over varmet vi oss ved bålet og spiste pølser. Da kvelden kom gikk vi inn, mormor spilte piano og vi andre gikk polonese fra stuen, gjennom kjøkkenet, ut i gangen og inn igjen i stua.

“Silje mener at de viktigste egenskapene barna trenger i fremtiden er å kunne vise empati og skape et inkluderende samfunn med gode holdninger og verdier. At de lærer at vi alle er like verdifulle selv om vi er ulike. 

Takk for at du er den du er Silje. Sammen er vi Barnehagenett.”