NYTT ÅR NYE MULIGHETER

NYTT ÅR NYE MULIGHETER

Nå er tiden inne for å gjennomføre gode forsetter med tanker om en bedre fremtid.

Det er forsetter som å slutte å drikke brus (i hvert fall i ukedagene), gå ned ti kilo i vekt (over tid, slik at det blir en varig livsstilsendring) begynne å trene (minst to ganger i uka), legge seg tidligere om kvelden (hvis jeg skal på jobben dagen etter) osv osv, det er uendelig med ting vi synes vi bør bli bedre på.

Hvis jeg skal tippe vil jeg tro at ca 90% av oss ikke klarer å oppfylle nyttårsforsettene vi har satt oss.

En gruppe av oss har kanskje ikke fortalt til noen hvilke forsetter vi har, da slipper vi å ha forventinger til oss, vi slipper å fortelle det hvis vi mislykkes, og egentlig så slipper vi å starte!

Vi kan bare klokelig holde munn, fortsatt holde hodet høyt hevet, og slippe å innrømme at viljestyrken var ikke helt på topp i år heller.

Friskt mot

Men, noen går i gang med frisk mot. Drar fram treningsklærne som man brukte sist for nøyaktig et år siden, drar ned på senteret som har tjent mye penger på ditt støttemedlemskap det siste året (med en tanke om at nå er det slutt på det!).

Vel nede på senteret oppdager du at det er veldig mange som har samme forsett som deg. Ikke er det plass i aktivitetssalen, spinningsykkelen kan du bare glemme, tredemøllene spruter det svette rundt! Dette er håpløst.. Men, det er ledig i solariumet! En liten halvtime der hadde gjort seg.

Når man kommer hjem føler man seg varm, og har litt røde kinn. Det er i hvert fall en start. Men, den trengselen har jeg ikke tenkt til å forholde meg til, så da venter jeg heller til mars før jeg starter..

Mer fra Solveig her;

Forskingsrapporter

Jeg har forresten lest noen forskingsrapporter som sier at det ikke gjør noe å drikke brus hver dag, så sant det er sukkerfritt. Eller, var det omvendt? Var det slik at man burde holde seg borte fra kunstige søtningsmiddel?

Det er en jungel der ute med opplysninger om hva som er sunt og ikke. Snart er det farlig å spise gulrøtter, har jeg hørt. Det er kanskje like greit å fortsette som jeg gjør. Jeg har jo levd i mange år, så da tåler jeg vel noen år til..

Hvor i all verdens rike fikk jeg tanken om å legge meg tidlig fra? Sove kan jeg vel gjøre når jeg har blitt eldre, når ungene har blitt voksne, og jeg ikke har en jobb å tenke på. Nei, det er ikke søvn som gjør at jeg er trøtt. Det er vinteren og mangel på D- vitaminer. Alle går jo rundt å gjesper nå.

Men, ærlig talt, hva er vel nyttårsforsettene verdt?

Det er løftene man gir seg selv og hverandre i hverdagen som teller mest. De er det mange av, og de er de fleste av oss veldig flinke til å gjennomføre. Det er de små løftene du visker i øret til barnet ditt, løftene du gir livspartneren din, og avtalene du gjør med vennene dine som virkelig teller i hverdagen. Alle 365 dagene i året.

Jeg slår et slag for at vi går inn i det nye året med en tanke om at intet må umiddelbart endres, fordi jeg er bra nok som jeg er!

God nytt år!!

Solveig Holter-Tollefsen

Meld deg på Barnehagebloggen, og få de nyeste artiklene rett i postkassen. Klikk her; Meld meg på

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *