NY I BARNEHAGEN

NY I BARNEHAGEN

To små barneføtter går sakte inn døra til barnehagen, pappa sin hånd er god å holde i, den er kjent og trygg.

Det ser spennende ut innenfor døra, leker og mange andre barn. Men samtidig veldig skummelt! 

En prosess som tar tid

Det er for mange barn skummelt og til tider ikke like greit at mamma eller pappa ikke er tilstede. Det tar tid å bli trygg på at mamma eller pappa kommer tilbake og henter.

Det er en prosess for mange som tar lang tid. Vi som jobber i barnehagen opplever at det ofte går fort å knytte bånd til barna. De er tillitsfulle og nysgjerrige på barnehagen.

Men det skumle ligger alltid litt bak og lusker.  

Vi voksne i barnehagen er klar over dette, vi ser deg som kommer inn porten og holder godt i hånda til mamma eller pappa.

Vi ser deg som litt etter litt slipper hånda og nysgjerrig beveger deg rundt.

Vi ser deg som blir usikker når mamma eller pappa går ut porten, vi ser deg og er her for deg når dagen er lei.

Vi er her også når dagen er spennende, når dagen er slitsom, når sola skinner og når det regner vannrett ute. 

Trygghet og tillit

Trygghet og tillit er viktig, og vi som jobber i barnehage har en enorm oppgave på våre skuldre. Vi skal ta vare på det mest dyrbare dere eier.

Ta vare på, verne, beskytte, se, høre, lære. Heldigvis har vi nok av tid, tid til å bli kjent med ditt barn og ditt barns vaner og rutiner.   

Vi vet at de første årene av livet er en avgjørende tid, hvor barnets personlighet blir grunnlagt, og evnen til empati og tilknytning utvikles.

Barn får utviklet sin selvfølelse og samspillsevner gjennom utfordringer og mestring i møtet med seg selv og andre. 

Vi vet også at denne utviklingen ikke er tilstede hvis barnet ikke opplever trygghet og tilknytning til voksne og barn i gruppa.

Derfor er det første møtet ditt med barnehagen viktig, viktig for mamma og pappa, for deg, og for de som tar deg imot i barnehagen.  

Les også; Dette trenger du til barnehagestart

En spennende tid i barnehagen

Dere har en spennende tid foran dere når dere tar i porten for første gang, det skal være sommerfugler og kanskje noen tårer.

Det er sunt å kjenne på seperasjonen, det er en del av barnets utvikling og læring. Dere er i trygge hender på dyktige barnehageansatte som alle vet viktigheten av oppstarten i barnehagen.

Nyt tiden og gled dere over barnets møte med mange andre barn som etter hvert knytter bånd til hverandre. Vennskapsbånd som kan vare i lang tid fremover. 

Hei alle sammen

To små barneføtter løper inn porten, pappa rekker ikke å ta av ytterskoene engang før barnet er inne på avdeling.

Hei alle sammen! roper hun av glede til de andre som allerede er samlet rundt frokostbordet. Pappa prøver å få kontakt for å si hade, men hun har ikke tid.

Hun skal spise sammen med lekekameratene sine, lydnivået er allerede høyt og pappa går sakte ut porten uten en hade klem men med ett smil om munnen. 

Lill-Tone – Hannestad barnehage

Meld deg på Barnehagebloggen og få nye artikler og tips rett i postkassen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *