Nina Melby – Wilbergjordet barnehage

Nina Melby - Wilbergjordet barnehage

Om Nina Melby

Kollegene til Nina sier hun er

effektiv, en humørspreder og observant.

Hvor lenge har du jobbet i barnehage?

Jeg har jobbet i barnehage i 15 år. Jeg jobbet først i et år på Ambjørnrud før jeg begynte på Wilbergjordet. Her har jeg jobbet siden.

Hva tenker du om å jobbe i barnehage?

For meg er det meningsfylt å jobbe i barnehage. Jeg har jobbet som frisør i 10 år før jeg begynte å jobbe i barnehage. Jeg hadde tenkt til å omskolere meg, men så kom denne stillingen her. Jeg er veldig glad for at jeg fikk denne jobben, for jeg trives så godt med å jobbe med barn.

Kreves det spesielle egenskaper å jobbe i barnehage?

Ja, det synes jeg. Jeg tenker at det er viktig å tørre å by på seg selv når du jobber i barnehage. Tålmodig kreves også i dette yrket her. Det er viktig at man ikke lar seg bli stresset, og at man klarer å bevare roen. Det kan være mange stressende situasjoner i en barnehage, og da er det viktig å kunne håndtere det. Jeg synes også det er viktig å være leken, og tørre å være det.

Hvordan har utviklingen i det å jobbe i barnehage vært? (Før/nå)

Før var det kanskje mer oppbevaring, og et sted man plasserte barna sine fordi man skulle på jobb. Nå har det blitt mer en pedagogisk plattform, og barna kan få lov til å være med å påvirke hverdagen sin.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Jeg er med i stjerneklubben med de eldste barna, og det synes jeg er veldig morsomt siden jeg får så mye tilbake av barna. Ellers så synes jeg det er fint å være på tur, og utfolde seg på en annen arena enn inne i barnehagen. Da føler jeg at jeg opplever barna på en annen måte.

Hva er Barnehagenett for deg, og hvordan er det å være tilknyttet Barnehagenett?

Barnehagenett er en overordnet sikkerhet for meg som jobber i barnehagen, og en trygghet i hverdagen. Er det noe jeg lurer på, kan man få hjelp. Jeg føler at jeg blir faglig oppdatert, som gjør at jeg føler at vi ligger noen hakk foran mange andre. Det opplever vi ofte her på huset, og vi har hatt studenter her som forteller oss at vi ligger i forkant. Det er veldig gøy å høre.

Hva er spesielt bra med å jobbe i akkurat din barnehage?

Vi har et veldig bra miljø i min barnehage. For meg er det en glede å gå på jobb, og det er lett å gå på jobb. Det kan være dager som er tyngre enn andre, men det gir meg mye at jeg vet hvor jeg skal og hvem jeg treffer på jobb. Vi har en stabil gjeng her. Jeg er stolt av det kollegaene mine gjør, og trygg på at det de gjør er bra.

Hva er fokuset ditt akkurat nå i barnehagen? Hvorfor er dette viktig?

Fokuset mitt er på enkeltbarn med liten språkforståelse. Jeg har fokus på hvordan de leker sammen, og hvordan de løser ting. De får det til, og det er veldig spennende å se på hvordan de klarer det. Vi hatt også fokus på kropp, og alt inni kroppen. Barna synes det er så moro og tar det de lærer med seg hjem.

Hvilken periode på året i barnehagen liker du aller best?

Jeg liker vår og sommer. Jeg føler at jeg har bedre tid, og at jeg kan være mer spontan og barna kan få lengre lekeperioder gjennom dagen. Alle situasjoner på vinteren tar lengre tid, men på sommeren er alt litt enklere.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

På fritiden liker jeg å være hjemme med familie, være med venner og trene litt.

Hva får deg til å le?

Det er mye som får meg til å le. Men her på jobb så er det masse herlige kollegaer. Godt humør smitter veldig hos kollegaene mine. Og latteren sitter løst.

Hva er ditt beste barndomsminne?

Jeg har mange gode barndomsminner, men husker at det var fantastisk når jeg fikk en helt ny sykkel. Det var veldig stort. Også hadde jeg og bestevenninnen min en helt spesiell barbielek sammen som jeg husker veldig godt.

Nina tenker at det er viktig å tørre å by på seg selv når du jobber i barnehage.At man har tålmodighet, ikke lar seg stresse opp, og at manklarer å bevare roen. 

Takk for at du er den du er Nina, og at du velger å dele det med alle rundt deg. Sammen er vi Barnehagenett.