Martine Sofie Engebretsen – Solbakkeparken barnehage

Martine Sofie Engebretsen - Solbakkeparken barnehage

Om Martine Sofie Engebretsen

Kollegene til Martine sier hun er

en gledesspreder, omsorgsfull og positiv, og en kollega som tar utfordringer på strak arm med et smil.

Hvor lenge har du jobbet i barnehage?

Jeg ble ferdig utdannet våren 2019, og startet å jobbe i barnehagen høsten samme år.

Hva tenker du om å jobbe i barnehage?

Jeg synes det er morsomt og givende å komme i barnehagen når barna roper navnet mitt og uttrykker at de er glade for å se meg. Det er en arbeidsplass hvor man skaper mange fine relasjoner, og jeg synes at det er givende å være en del av barnas liv og følge deres utvikling. I tillegg er det er veldig gøy å være med på barnas lek og se hvordan de utvikler den videre.

Kreves det spesielle egenskaper å jobbe i barnehage?

Det at man har et genuint ønske om å være der for barna, at man er en aktiv voksen, er tålmodig og viser omsorg ovenfor barna, er løsningsorientert og gir barn selvtillit og mestring.

Hvordan har utviklingen i det å jobbe i barnehage vært? (Før/nå)

Jeg har ikke jobbet så lenge i barnehage, men det jeg har sett er at rammeplanen og retningslinjene vi skal følge har utviklet seg. Jeg som person har også utviklet meg fra jeg startet i praksis, til nå som pedagogisk leder på avdeling. Jeg har lært masse underveis.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Det er å få være sammen med barna i leken og den dialogen vi har sammen. Det å få være med, og se undringen og utforskningen gjennom barnas øyne. Jeg liker også å synge sammen med barna, og det å få høre barna synge de sangene de kan er alltid spennende. Jeg liker å være med på prosjekter, og å se hvordan det utvikler seg fra start til slutt.

Hva er Barnehagenett for deg, og hvordan er det å være tilknyttet Barnehagenett?

Det er en fin arbeidsplass hvor utvikling står i fokus. Det føles trygt å være en del av et så stort nettverk.

Hva er spesielt bra med å jobbe i akkurat din barnehage?

Jeg synes det er en veldig fin arbeidsplass og vi har et godt arbeidsmiljø. Her kan vi både snakke sammen om alvorlige saker, men også tulle med hverandre og ha det uformelt. Solbakkeparken er et sted hvor det er morsomt å komme på jobb, hvor vi deler ting med hverandre og gjør hverandre gode.

Hva er fokuset ditt akkurat nå i barnehagen? Hvorfor er dette viktig?

Jeg jobber på liten avdeling så hovedfokuset mitt ligger på å skape trygge og gode rammer og relasjoner mellom barn og voksne. Fokuset er også å være aktiv til stede for både barn, foreldre og kollegaer.

Hvilken periode på året i barnehagen liker du aller best?

Akkurat nå vil jeg si det er vår og sommer jeg liker best. Jeg liker at det er varmt i luften og at sola er lengre fremme. Jeg synes også julen er veldig fin Det å få oppleve spenningen barna har og alt som man gjør i desember-måneden.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg liker å være med familie og venner, reise, trene og spille fotball. Jeg liker også å slappe av med en god film eller serie på kveldene.

Hva får deg til å le?

De som ikke tar seg selv så høytidelig. Mennesker i omgangskretsen min, får meg ofte til å le.

Hva er ditt beste barndomsminne?

Har mange fine barndomsminner, men det må nok være de gangene hvor vi dro på ferieturer. Vi kunne le, spise masse is og leke sammen. Alle de årene hvor vi var på camping og var med venner hele dagen. Vi kunne leke ute, men også sitte inne å spille kort. Vi kunne bade i havet og fiske krabber sammen. Det å være ute sammen med venner etter skolen likte jeg også godt. Spille langball sammen med de andre barna i nabolaget. I alle årene bestemor levde var hun en enorm støtte for meg. Hun sa alltid en setning som betyr mye for meg og som jeg tar meg ofte i å tenke. «Du må alltid ha troen på deg selv.»