Linn-Cathrine J. Raae – Hannestad barnehage

Linn Cathrine J. Raae – Hannestad Barnehage

Om Linn-Cathrine J. Raae

Kollegene til Linnca sier hun er

arbeidsom, omsorgsfull, har full kontroll og god samarbeidsevne.

Hvor lenge har du jobbet i barnehage?

Jeg har jobbet i barnehage i 8 år.

Hva tenker du om å jobbe i barnehage?

Jeg tenker at jeg er veldig privilegert som får ha en så fantastisk jobb. Se barna hver dag, følge og se utviklingen demmes igjennom barnehagehverdagen. Som leder ser jeg også dette hos mine ansatte, og det gjør meg utrolig stolt og takknemlig for den jobben jeg har.

Kreves det spesielle egenskaper å jobbe i barnehage?

Det er ikke hvem som helst som kan jobbe i barnehage, det er mange egenskaper man bør inneha. Du må være leken, engasjert, tålmodig, tilstedeværende og ikke minst kunne gi av deg selv til de rundt deg. Du må også kunne tilegne deg kunnskap og omforme den til hverdagsmagi for barna.

Hvordan har utviklingen i det å jobbe i barnehage vært? (Før/nå)

Før var det nok mer kos i barnehagen. Vi har det godt i barnehagen nå også, men på en mer kunnskapsbasert måte. Vi har mer kunnskap om hva barn trenger og har behov for, det er mer fokus på læring og ikke minst på lekens egenart og hva den bidrar til.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Det morsomste jeg gjør på jobb er å drive utviklingsarbeid i barnehagen. Være sammen med barna for å se hva de synes er spennende og spinne videre på det til prosjekter og nye utviklingsideer.

Hva er Barnehagenett for deg, og hvordan er det å være tilknyttet Barnehagenett?

Barnehagenett er en trygg barnehageaktør som er nytenkende og innovativ. De/vi er opptatte av kunnskap, av å være samfunnsengasjerte og fremoverlent. Å være en Barnehagenettbarnehage gir oss et fortrinn kollegialt da vi har mange dyktige medarbeidere å spille på. Vi kan også dra prosjekter og utviklingsarbeider sammen.

Hva er spesielt bra med å jobbe i akkurat din barnehage?

Det beste med Hannestad er dyktige og engasjerte ansatte som stiller opp for hverandre og byr på seg selv hver dag. Jeg liker også veldig godt at vi har alders-inndelte avdelinger og at vi har fokus på barnas psykiske helse for å skape trygge og robuste barn

Hva er fokuset ditt akkurat nå i barnehagen? Hvorfor er dette viktig?

I barnehagen vår har vi fokus på å se barnet der det er og gi de forskjellige aldersgruppene muligheten til progresjon og utvikling sammen. Vi er opptatte av barns psykiske helse og jobber aktivt med å gi barna ferdigheter og verktøy som de kan ha med seg videre i livet når den trygge barnehagehverdagen er slutt. Vi fokuserer på å gjøre dette igjennom lek og på barnas premisser, så barna skal føle seg betydningsfulle, og oppleve en trygghet og tilhørighet i barnehagen.

Hvilken periode på året i barnehagen liker du aller best?

Alle perioder har sin sjarm, men vinter og snø er noe eget i barnehagen.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg liker å være sammen med familie og venner, jeg bruker også mye av tiden min i håndball hallen hvor jeg trener en gjeng med håndballglade 18-åringer.

Hva får deg til å le?

Mennesker som byr på seg selv og ikke tar seg selv høytidelig får meg til å le.

Hva er ditt beste barndomsminne?

Jeg har mange gode barndomsminner, men noe som sitter i er alle turene med familien på hytta i Valdres.

Linnca, som styrer skuta i Hannestad, mener at man må være leken, engasjert, tålmodig, tilstedeværende og ikke minst kunne gi av seg selv til barn og kolleger for å kunne jobbe i barnehage.

Takk for at du er den du er, og at du velger å dele det med alle rundt deg. Sammen er vi Barnehagenett.