Lars Andreas Andersen – Tveterhytta barnehage

Lars Andreas Andersen - Tveterhytta barnehage

Om Lars Andreas Andersen

Kollegene til Lars sier han er

tydelig og ærlig, og en humørspreder.

Hvor lenge har du jobbet i barnehage?

Jeg har jobbet i barnehage i 1,5 år. Jeg startet i vikariat på Borgen barnehage, før jeg fikk fast jobb som barnehagelærer på Tveterhytta. Jeg var ferdig utdannet våren 2017.

Hva tenker du om å jobbe i barnehage?

Det er en veldig variert arbeidsdag, og det er veldig gøy å jobbe i barnehage. Det å få lov til å følge barna i deres utvikling innen lek, språk og motorikk. Jeg synes også det er veldig moro å teste ut nye leker sammen med barna, og se hvordan leken utvikler seg.

Kreves det spesielle egenskaper å jobbe i barnehage?

Ja det synes jeg. Du må være tålmodig og engasjert. I tillegg må du like å være sammen med barn, og du må kunne møte barna. Det er jo barna man jobber for.

Hvordan har utviklingen i det å jobbe i barnehage vært? (Før/nå)

Jeg synes det har blitt mye mer faglig bevissthet på hva barnehage er. Det virker som det har skjedd en «boost» der. Utdanningen har blitt mer faglig og teoretisk, og i barnehagen er lek blitt den viktigst læringsarenaen. Rammeplanen har også forandret seg i løpet av disse årene. Da jeg tok min utdanning var vi innom to forskjellige utgaver av Rammeplanen, så den forandrer seg hele tiden. Det skjer mye, og jeg synes det er moro at vi er i utvikling.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Det morsomste jeg gjør på jobb er å leke med barna, og mye av dagen går til nettopp det. Det å bli fortalt av barna hvilken rolle jeg skal ha og hva jeg skal gjøre. Det er veldig moro når jeg får anledning til å videreutvikle leken, for så å se hvordan barna tar imot dette med i leken videre.

Hva er Barnehagenett for deg, og hvordan er det å være tilknyttet Barnehagenett?

Jeg er veldig fornøyd med å være en del av Barnehagenett. Nå har jeg jo ikke noe annet å sammenligne med, men jeg synes jeg har blir tatt veldig godt vare på som nyutdannet. Kompetanseheving og veiledningen til Barnehagenett er veldig bra, og det bidrar til at jeg utvikler meg. Jeg føler at jeg blir godt ivaretatt. Jeg synes også det er veldig bra med pedagogmøter som vi har felles, og det å kunne samarbeide med andre som jobber i andre barnehager tilknyttet Barnehagenett.

Hva er spesielt bra med å jobbe i akkurat din barnehage?

Det som er spesielt bra med å jobbe i min barnehage er naturen. Her kan vi gå i skogen når vi vil hele året. Det er veldig fint å ha skogen og fotballbane rett utenfor døren vår.

Hva er fokuset ditt akkurat nå i barnehagen? Hvorfor er dette viktig?

Fokuset hos oss er TIPP! Vi utvikler oss stadig og det er en pedagogisk arbeidsmåte som bidrar til lange leke – og læringsperioder. Jeg synes TIPP er en god måte å jobbe på; det ivaretar barns medvirkning og viser samtidig hvor viktig lekens betydning er i barnehagen.

Hvilken periode på året i barnehagen liker du aller best?

Jeg liker våren veldig godt. Når det begynner å bli varmt, og man kjenner at solen varmer. Det er en mye roligere atmosfære ute, og alt blir mye enklere i hverdagen.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg bruker mye av fritiden min på å spille fotball. Ellers liker jeg å besøke mamma og pappa. Nå som jeg ikke bor hjemme lenger, er det hyggelig å dra på besøk til dem.

Hva får deg til å le?

De jeg jobber med får meg til å le. Det gjelder både barn og voksne. Jeg ler mye med barna, og av alt det morsomme de sier. Jeg synes det er viktig i hverdagen, og man kommer mye nærmere hverandre hvis man kan le sammen.

Hva er ditt beste barndomsminne?

Det er vanskelig å nevne kun et spesielt barndomsminne. Men jeg husker veldig godt når jeg var på besøk hos Mimmi. Da vi skulle legge oss, leste vi alltid bøker sammen. Vi lå i sengen og leste. Og Mimmi hadde mange forskjellige bøker. Alt fra Albert Åberg til Fantomet. Ofte sovnet vi alle i sengen sammen. Det husker jeg som et veldig godt barndomsminne.

«Vi i Barnehagenett er så heldige som har akkurat Lars med oss på laget.

Lars, som synes det er veldig gøy å jobbe i barnehage, og som sier at det er barna man jobber for. Han som gleder seg over å bli fortalt av barna hvilken rolle han skal ha og hva han skal gjøre. Akkurat slik barna fortjener.

Takk for at du er den du er Lars, og at du velger å dele det med alle rundt deg.

Sammen er vi Barnehagenett.»