Karoline Solberg Steinmann – Økernly barnehage

Karoline Solberg Steinman - Økernly barnehage

Om Karoline Solberg Steinmann

Kollegene til Karoline sier hun er

en solstråle i hverdagen, hjelpsom, en trygghet og en støtte. Hun er morsom, en flink leder og hun er på-logget Hun finner på litt sprell og moro, og er den vennlige engelen.

Hvor lenge har du jobbet i barnehage?

Jeg startet min barnehagekarriere i Økernly barnehage da vi åpnet i 2011, og har verdens beste arbeidsplass- sånn helt objektivt sett så klart.

Hva tenker du om å jobbe i barnehage?

Det er noe av det mest spennende og givende man kan gjøre etter min mening. Som omsorgsgivere og livsveiledere for små barn har vi en jobb som er preget av mye glede, mestring og kjærlighet. Man blir så stolt når barna mestrer nye ferdigheter og ekstra varm om hjertet når vi får en god klem eller ser vennskap og omsorg mellom barna. Det finnes ikke et bedre yrke, og jeg elsker å kunne skape hverdagsmagi og spennende læring sammen med barna i barnehagen.

Kreves det spesielle egenskaper å jobbe i barnehage?

Så absolutt! Man må først og fremst være genuint interessert i barns medvirkning, utvikling og lekens viktighet, for det kanskje noe av det som mest gjennomgående i arbeidshverdagen. Å være raus og tålmodig er nøkkelen for å motivere og veilede barna til å mestre nye ferdigheter. Man kommer langt med å være løsningsorientert i en dag hvor både rutiner, omsorg og barns medvirkning skal få plass.

Hvordan har utviklingen i det å jobbe i barnehage vært? (Før/nå)

På mine ni år i barnehage har barnehagen og barnehagesektoren utviklet seg en god del synes jeg. Alt til det bedre! På de årene har vi hele tiden hatt fokus på å bruke barnas interesser inn i læringens verden. Jeg har sett en større og større økning i barns medvirkning hvor de får ta stor del i utformingen av sin barnehagehverdag sammen med oss ansatte. Vi ser også at barnehagen tar mer plass i politikken og i samfunnsdebattene enn før, og det er virkelig på tide. Barnehagehverdagen består av læring og utvikling, så det er bra at flere og flere også nå ser hvor viktig denne jobben er!

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Det er å veilede, motivere og støtte barna i deres utvikling og se de mestre nye ferdigheter og erverve ny kunnskap. Det å dele den gleden og stoltheten er den beste følelsen som finnes! Og i en barnehage skjer slike store øyeblikk hele tiden – i lek, i samling, under måltider og påkledning, og i de mange fine samtalene mellom barn og barn og mellom barn og voksne.

Hva er Barnehagenett for deg, og hvordan er det å være tilknyttet Barnehagenett?

Barnehagenett er et fantastisk fellesskap hvor over 300 ansatte kan utveksle erfaringer og kunnskap, og søke råd. Sammen utvikler vi oss kontinuerlig til bedre voksne i barnehagen og styrker vår fagkunnskap. Her skaper vi Barnehagenett sammen ved at folk fra de ulike barnehagene i fellesskap utvikler måten vi jobber med barna på. Det å være tilknyttet Barnehagenett er trygt og nært; for selv om det er et ganske stort nettverk er det like naturlig å slå av en prat med en kollega i administrasjonen eller i en annen barnehage som en kollega i min egen barnehage. Jeg har over 300 kollegaer som jeg kan spørre om råd eller få inspirasjon fra – og jeg synes jeg er superheldig som har den muligheten!

Hva er spesielt bra med å jobbe i akkurat din barnehage?

Det er nok mangfoldet; i kulturer, språk, interesser og kunnskap. Sammen med mine kollegaer har vi en helt fantastisk barnehage som tar barns medvirkning på alvor- noe som også gjør at avdelingene jobber med de samme satsingsområdene på forskjellige måter ut fra hva de ulike barnegruppene har behov for og ønsker. Vi har dessuten et utrolig godt arbeidsmiljø, med en gruppe fantastiske kollegaer som både støtter, veileder og heier på hverandre.

Hva er fokuset ditt akkurat nå i barnehagen? Hvorfor er dette viktig?

Akkurat nå er fokuset mitt å styrke de ansattes faglige kunnskap, men samtidig også tilrettelegge for å få frem all den kunnskapen kollegaene mine sitter på. Alle skal få mulighet til å bruke sin faglige kunnskap på jobb og få en arbeidshverdag med gode og spennende faglige utfordringer. Jeg har også stort fokus på å gi de barna som trenger litt ekstra veiledning og støtte i sin utvikling, nettopp det, og jobber derfor mye med de barna som trenger litt ekstra i tillegg til det fantastiske pedagogiske opplegget de får sammen resten av sin avdeling.

Hvilken periode på året i barnehagen liker du aller best?

Vinteren, med snø vel og merke. Da er det ekstra stas å være ute i barnehagen og gå på ski, ake, bygge snøborg, snømenn, lage snølykter og ha eksperimenter med snø. For å ikke snakke om at det ikke finns noe bedre en frisk vinterluft og en god varm kopp med kakao rundt bålet.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg liker å være kreativ – enten ved å strikke eller å lage ting sammen med barna mine. Jeg er også veldig glad i å dra på toppturer og teltturer med familien, og ellers turer i skog og mark.

Hva får deg til å le?

Jeg er lett å underholde, så jeg ler av mye forskjellig. Gullkorn fra barnemunn og tørre vitser er nok kanskje det jeg liker best.

Hva er ditt beste barndomsminne?

Vanskelig å velge ett, men generelt har de aller fleste skjedd på Vestlandet, hvor jeg har slekta mi. Sene sommerkvelder med sildefiske på fjorden, turer i fjellheimen og på Jostedalsbreen og å spise kræsj pink på den lokale campingkiosken er kanskje det jeg husker best.

“Karoline er lett å underholde og ler av mye forskjellig. Hun er genuint interessert i barns medvirkning. For henne er den beste følelsen som finnes å være i de øyeblikkene der barna mestrer nye ferdigheter og erverver ny kunnskap. Takk for at du er den du er Karoline. Sammen er vi Barnehagenett.