Hege Hermansen – Tveterhytta barnehage

Hege Hermansen - Tveterhytta barnehage

Om Hege Hermansen

Kollegene til Hege sier hun er

lojal, omsorgsfull og god til å organisere.

Hvor lenge har du jobbet i barnehage?

Jeg har jobbet i barnehage i 10 år.

Hva tenker du om å jobbe i barnehage?

Det gir meg mye å jobbe i barnehage. Jeg tror ikke det er finnes annen arbeidsplass som der du daglig blir overøst med klemmer og daglig får anerkjennelse på hvor mye du betyr for noen.

Kreves det spesielle egenskaper å jobbe i barnehage?

Ja, det tror jeg. Barnehage er ikke for alle. Du skal ha en god dose empati, omsorg og tålmodighet for å kunne jobbe i barnehage.

Hvordan har utviklingen i det å jobbe i barnehage vært? (Før/nå)

Jeg synes det har blitt mye mer fokus på psykisk helse. Jeg tenker at når nyutdannete kommer inn som et “friskt pust” og utfordrer det etablerte, så skaper det en sunn utvikling. Jeg føler aldri at vi går tilbake, men at vi hele tiden fremmer barna, barns utvikling, medvirkning og psykisk helse.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Det morsomste er å kunne engasjere barna! Når du virkelig treffer barna i lek eller dialog og du kan jobbe videre med det. Det er moro når barna kommer og spør dagen etter: «Kan vi leke det i dag også?». Det å kunne engasjere de på en helt spesiell måte, og at de tar det med hjem rundt middagsbordet og forteller om dagen sin og hva de har gjort.

Hva er Barnehagenett for deg, og hvordan er det å være tilknyttet Barnehagenett?

Jeg føler at vi blir godt ivaretatt og at jeg får utvikling. At det er en trygg arena som ansatt. Du blir sett og hørt. Det er fint å jobbe i Barnehagenett, og de har mange gode visjoner og verdier som jeg synes er riktig og viktig.

Hva er spesielt bra med å jobbe i akkurat din barnehage?

Det som er spesielt bra med å jobbe i min barnehage er at vi har verdens kuleste personale. Det å jobbe med den gjengen her er en fest hver dag! Det er en veldig fin gjeng. Vi jobber mot samme mål og støtter hverandre.

Hva er fokuset ditt akkurat nå i barnehagen? Hvorfor er dette viktig?

Fokuset er å ivareta de nye barna spesielt, og “gamle” barn selvfølgelig. Det er nytt for de barna som har fått nye roller; mange av vennene deres har begynt på skolen, alle har blitt eldre, de minste er ikke minst lenger og noen er skolestartere.

Hvilken periode på året i barnehagen liker du aller best?

Praktisk sett er det sommeren. Da er vi masse ute. Barna slipper det stresset med å kle på seg, og det blir lettere for dem å bevege seg. Jeg synes vinteren er veldig morsom også, spesielt når vi har snø. Men jeg må si at jeg liker vår, sommer og høst best. Skogen byr på masse i disse tre årstidene. Vi er ute i skogen hver eneste dag i vår naturbarnehage.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg er utdannet hundeinstruktør, så jeg trener hunder på fritiden. Jeg trener mine egne hunder i Norske redningshunder. I tillegg er jeg hjelpeinstruktør på Oslo hundeskole.

Hva får deg til å le?

Det meste. Superdårlig humor ler jeg godt av.

Hva er ditt beste barndomsminne?

Det er mye, men når jeg tenker tilbake på barndommen min så husker jeg godt at vi var et felleskap. Alt jeg gjorde sammen med familien er det jeg husker best. Vi var masse ute, og når jeg tenker tilbake så tenker jeg på alle de fine stundene vi hadde som familie.

Hege liker å engasjere barna, og finner stor glede i når det virkelig trefferHege menerat du må ha en god dose empati, omsorg og tålmodighet for å kunne jobbe i barnehage. 

Takk for at du er den du er Hege, og at du velger å dele det med alle rundt deg.  

Sammen er vi Barnehagenett.