Emilie Grønnern – Tveterhytta barnehage

Emilie Grønnern - Tveterhytta barnehage

Om Emilie Grønnern

Styrerkollegene til Emilie sier hun er

modig, nysgjerrig og tør å tenke nytt.

Hvor lenge har du jobbet i barnehage?

Jeg har jobbet i barnehage i til sammen 8 år. 7 av de her i Tveterhytta. De to siste årene har jeg også vært styrer her. Jeg hadde et års i vikariat i Fjelldal barnehage før jeg begynte her på Tveterhytta.

Hva tenker du om å jobbe i barnehage?

Det er veldig variert og veldig morsomt å få lov til å jobbe med barn hver eneste dag. Det er en ærlig gjeng, og de legger ikke noe mellom. Du får klar tale på hva som er greit og ikke. Det er så gøy å få være med på når tanker blir til ord for da kommer hva som helst. Jeg synes det er ekstra moro å få være med på å danne grunnlaget for veien videre, styrke barna og gjøre de klare for det som venter resten av livet etter barnehagen. Det viktigste er den sosiale kompetansen, og at de kan fungere sammen med andre. At foreldre velger å gi fra seg barna til oss når det er rundt et år, er jo en tillitserklæring. Det som er så fint å med å jobbe i barnehage er at du har den blandingen av mye ansvar, men samtidig så er det så gøy.

Kreves det spesielle egenskaper å jobbe i barnehage?

Du må være omsorgsfull, anerkjennende, empatisk, og du må være villig til å by på seg selv, og ha MYE tålmodighet. I tillegg må du evne å engasjere, men samtidig være engasjert i det andre gjør. Du må også kunne tenke helhetlig/hele barnegruppen, samtidig som du ser hvert enkelt individ. Jeg mener også at du må være fleksibel og tydelig. Tydelig både ovenfor barn og kollegaer.

Hvordan har utviklingen i det å jobbe i barnehage vært? (Før/nå)

Jeg synes det har vært mye fokus på danning de siste årene, og barns rett til medvirkning. Nå den siste tiden er det bemannings- og pedagognormen som har vært i fokus. Jeg husker veldig godt tiden jeg jobbet som vikar, og at de ville bort fra «barnehagetanter» benevnelsen. Det var mye fokus på det den gang. Da jeg begynte å jobbe i barnehage for 8 år siden husker jeg at det var viktig å løfte barnehagelærerollen opp som profesjon.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Det morsomste jeg gjør på jobb er å leke med barna. Jeg er 50% styrer og 50% på avdeling.

Hva er Barnehagenett for deg, og hvordan er det å være tilknyttet Barnehagenett?

Med Barnehagenett er vi et felleskap, hvor alle barnehagene vil være de beste barnehagene for barna. Vi jobber hele tiden for å heve kompetansen for videreutvikling og for å kunne tilby barna den beste barnehagehverdagen. Jeg synes at Barnehagenett har mange gode arenaer hvor det ligger til rette for at vi skal kunne samhandle med hverandre. Det jeg liker aller best med Barnehagenett er det fokuset på det vi gjør i hverdagen. At det kommer andre inn (f.eks fra høyskolen) og løfter det vi gjør, og får oss til å reflektere videre.

Hva er spesielt bra med å jobbe i akkurat din barnehage?

Det beste med Tveterhytta er at vi er en liten barnehage, beliggenheten ved skogen og menneskene som jobber her. Vi er en liten gruppe som kjenner hverandre godt, både barn og voksne. Vi får et helt spesielt forhold til absolutt alle barna, og de som jobber her er super-engasjerte. Her har vi blandet aldersgruppe, og selv om det kan være utfordrende, så er det veldig gøy med små og store sammen. Vi ser at barna får så mye ut av det, og de lærer seg å ta hensyn, hjelpe hverandre, og mye av empatien kommer «gratis».

Hva er fokuset ditt akkurat nå i barnehagen? Hvorfor er dette viktig?

Fokuset mitt nå er gruppefelleskapet. Vi jobber med det hele tiden, men det er hovedfokuset nå.

Hvilken periode på året i barnehagen liker du aller best?

Jeg synes alle periodene er veldig fine. Høsten er en ny start. Nye ansikter å bli kjent med, og alle får nye roller, og det skjer mye i naturen. På vinteren blir det magisk stemning når det er kaldt og fint, og det er en fin periode å være inne hvor man skal glede hverandre. Våren er også veldig fin hvor alt spirer og fugler som kvitrer. Også har vi sommeren hvor det bare er glede.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg bor på et småbruk med familien min. Så det aller beste jeg gjør på fritiden er å være sammen med dem.

Hva får deg til å le?

Det er egentlig ganske mye. Bare det å se at andre er glade smitter veldig. Hvis man er sammen med mennesker som er bra, så er det lett å være glad og le selv. Jeg ler mye sammen med barna.

Hva er ditt beste barndomsminne?

Jeg kommer fra en familie som er veldig opptatt av å være sammen. Besteforeldre, søskenbarn, tanter og onkler. Så det å være sammen med storfamilien er et godt barndomsminne for meg. Ellers så har jeg vokst opp på gård, og jeg husker veldig godt en jul lillesøsteren min og jeg fikk vår egen ponni. Det var stor stas!

Emilie synes det er ekstra moro å få være med på å danne grunnlaget for veien videre med barnaStyrke de og gjøre de klare for det som venter resten av livet etter barnehagen. 

Takk for at du er den du er Emilie, og at du velger å dele det med alle rundt deg.  

#SammenErViBarnehagenett