Elisabeth Sletten

Elisabeth Sletten

Om Elisabeth Sletten

Kollegene til Elisabeth sier hun er

et arbeidsjern, hjelpsom, positiv og samarbeidsvillig.

Hvor lenge har du jobbet i barnehage?

Jeg har jobbet i barnehage i tilsammen 12 år. Her på Hjørgunn har jeg vært i 10 år.

Hva tenker du om å jobbe i barnehage?

Jeg synes det er helt fantastisk å jobbe i barnehage. Før jeg begynte å jobbe i barnehage jobbet jeg med inkasso. Det var et nytt liv å begynne å jobbe i barnehage, og jeg stortrives i jobben min med barna.

Kreves det spesielle egenskaper å jobbe i barnehage?

Ja, det synes jeg. Alle kan ikke jobbe i barnehage. Jeg mener du må kunne vise empati, ha utholdenhet, være omsorgsfull, ha et stort hjerte, være tilstede og være positiv. Det er viktig at du også kan ha god kontakt med foreldre, og kunne snakke med de om hvordan dagen til barna har vært.

Hvordan har utviklingen i det å jobbe i barnehage vært? (Før/nå)

Det er flere barn per avdeling nå enn da jeg begynte å jobbe i barnehage. Det er også mye mer fokus på sikkerhet. Jeg observerer også det har vært en stor økning av barn med spesielle behov i barnehagen.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Det morsomste jeg gjør på jobb er å se utviklingen hos de små barna. Jeg har jobbet 9 år på stor avdeling, og begynte på liten avdeling i august 2018. Det å se de små ta etter når du f.eks. synger en sang er veldig morsomt. Det er så gøy å se alt som skjer fra dag til dag.

Hva er Barnehagenett for deg, og hvordan er det å være tilknyttet Barnehagenett?

Barnehagenett er jobben min, og jeg føler at jeg har en trygg arbeidsplass.

Hva er spesielt bra med å jobbe i akkurat din barnehage?

Det er veldig hyggelig å jobbe i min barnehage. Det er gode kolleger her, og jeg er godt kjent i nærmiljøet. Jeg kjenner mange av foreldrene, og det er veldig hyggelig.

Hva er fokuset ditt akkurat nå i barnehagen? Hvorfor er dette viktig?

Fokuset mitt er hverdagen på avdelingen. Jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag.

Hvilken periode på året i barnehagen liker du aller best?

Jeg liker våren og sommeren best. Det er så deilig når solen skinner. Jeg ser på barna at de synes det samme. Og de jubler når de kan ta på joggesko, og ta av seg lua.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

På fritiden liker jeg å være sammen med familien min, vennene mine, og gå turer. Jeg har to barn på 9 år og 15 år, så mye av fritiden går til dem.

Hva får deg til å le?

Gode minner og gode opplevelser får meg til å le.

Hva er ditt beste barndomsminne?

Mitt beste barndomsminne må være da jeg besøkte familien i Sverige. Jeg husker at vi tok toget til Sverige for å besøke dem. Det er et godt barndomsminne.

“Elisabeth gikk fra inkassoverdenen til en verden med smil, latter, lek og actionfylte dager. Kollegene beskriver henne som et positivt arbeidsjern, som alltid har barna i fokus.

Takk for at du er den du er Elisabeth, og at du velger å dele det med alle rundt deg. Sammen er vi Barnehagenett.”