Elin Borgersen – Skaug Idrettsbarnehage

Elin Borgersen - Skaug idrettsbarnehage

Om Elin Borgersen

Kollegene til Elin sier hun er

positiv, løsningsorientert og omtenksom.

Hvor lenge har du jobbet i barnehage?

Jeg har jobbet i barnehage siden januar 2014, og har vært her i Skaug siden mai 2015.

Hva tenker du om å jobbe i barnehage?

Jeg trives veldig godt med å jobbe i barnehage, og tenker at det er en viktig jobb. Måten man blir møtt på av de små barna på morgenen er en fantastisk start på dagen. Jeg kan ikke tenke meg noen annen arbeidsplass man blir møtt på den måten.

Kreves det spesielle egenskaper å jobbe i barnehage?

Ja, jeg synes det kreves spesielle egenskaper å jobbe i barnehage. Du bør være ganske leken, og både tørre og like å by på deg selv. I tillegg må du selvfølgelig ha hjerte for barna og evnen til å vise omsorg og forståelse. Alle vi som jobber her er forskjellige, noe som gjør at vi utfyller hverandre godt. Det tenker jeg også er veldig viktig. Ingen barn er like, og ingen voksne er like.

Hvordan har utviklingen i det å jobbe i barnehage vært? (Før/nå)

Jeg begynte som barnehagelærer uten lederansvar. Jeg syntes det var en trygg og en god start på arbeidslivet. Da jeg var i mammapermisjon fikk jeg et tilbud om å ta over lederansvaret på avdelingen da jeg kom tilbake., og det takket jeg ja til. Jeg føler at jeg har blitt mye tryggere på meg selv. Det å lede en avdeling klarer man helt fint. Jeg jobbet tidligere 11 år i Rema 1000 og hadde de siste årene stilling som nestleder, og føler at jeg kan ta med meg mye derfra på ledelsesbiten. Jeg trives veldig godt med å ha lederansvaret på avdelingen min.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Det morsomste jeg gjør på jobb er å leke! Da tenker jeg spesielt på de gangene man virkelig har tid til å være 100 % til stede i leken med barna. Vi hadde eksempelvis nylig en lek der vi lekte Bukkene Bruse under bordet helt spontant, der jeg fikk vært helt til stede uten avbrytelser i en lang lekeøkt. Slike ting er det mest morsomme og givende med jobben min.

Hva er Barnehagenett for deg, og hvordan er det å være tilknyttet Barnehagenett?

Jeg kommer fra en enkeltstående barnehage, så for meg er Barnehagenett et mye større felleskap. Jeg synes at Barnehagenett er veldig flinke til å være i forkant. Det er siste året mitt med veiledning nå, og det synes jeg har vært veldig lærerikt. Jeg synes det er fint at man kan dra nytte av hverandre i Barnehagenett og få tips av hverandre. Det er fordelen ved at vi er flere barnehager som er samlet i et kollegialt og faglig nettverk. Jeg har datteren min i Tubus idrettsbarnehage som også tilhører nettverket. Der kjenner jeg mange som jeg får diskutert med og som jeg får kunnskap fra.

Hva er spesielt bra med å jobbe i akkurat din barnehage?

Det som er bra med min barnehage er at det er veldig godt samhold her, og et godt arbeidsmiljø. Alle kjenner alle litt, så stemningen blant foreldre er veldig bra. I personalet er vi en veldig fin gruppe.

Hva er fokuset ditt akkurat nå i barnehagen? Hvorfor er dette viktig?

Vi jobber mye med TIPP i barnehagen akkurat nå. Vi har brukt litt tid på å finne veien, og vi har prøvd forskjellige måter på de minste. Vi må prøve og feile, for det er ikke alt som er like lett å gjennomføre med de små barna. Nå har vi for eksempel landet på at vi kjører fast lekedag hver fredag, noe som har fungert veldig godt hos oss. Vi planlegger et opplegg hvor vi kan dra trådene videre med barna. Vi har nettopp hatt eventyrdag hvor de voksne dramatiserte Askeladden, og det var en kjempesuksess for både store og små. Vi har også hatt discodag, og dette var veldig populært. Videre skal vi ha pysjamasfest, trollfest og sanserom. Det er veldig gøy å se at barna drar læring av det, samtidig som de har det gøy.

Hvilken periode på året i barnehagen liker du aller best?

Jeg liker vår og sommer best. Da er det mindre klær og påkledning. Barna har blitt litt større og de har mer glede av å være ute.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

På fritiden liker jeg å trene, være med familie og venner. Jeg er også veldig opptatt av interiør. Jeg ser på meg selv som veldig sosial og glad i å være sammen med andre mennesker.

Hva får deg til å le?

Typiske kjappe og spontane replikker får meg til å le, og jeg ler også mye når jeg sammen med ungene. Både i barnehagen og hjemme.

Hva er ditt beste barndomsminne?

Jeg har vært håndballjente, så de beste opplevelsene er turer og cuper med laget. Håndball var 18 år av livet mitt, så jeg har mange og gode minner fra de årene.

Vi i Barnehagenett er så heldige som har mennesker som akkurat Elin som jobber for oss.  

Elin trives veldig godt med å jobbe i barnehage, og tenker at det er en viktig jobb. Måten man blir møtt på av de små barna på morgenen er en fantastisk start på dagen. 

Takk for at du er den du er Elin, og at du velger å dele det med alle rundt deg. Sammen er vi Barnehagenett. ”