Eileen Kildahl

Eileen Kildahl

Om Eileen Kildahl

Kollegene til Eileen sier hun er

omsorgsfull, positiv og gir de beste klemmene

Hvor lenge har du jobbet i barnehage?

Jeg har jobbet med barn siden 1977, både i barnehage og i barnepark. I Sydskogen barnehage har jeg jobbet siden 2011.

Hva tenker du om å jobbe i barnehage?

Jeg synes det er spennende og interessant å jobbe i barnehage. Vi har en ansvarsfull jobb, men jeg elsker jobben min og alt det innebærer. Samarbeidet med foreldre og kollegaer med det samme målet om å gi barna en god start som varer hele livet gir meg masse glede i hverdagen.

Kreves det spesielle egenskaper å jobbe i barnehage?

Hvis man ser bort fra utdannelse, så synes jeg man må være åpen, ærlig, leken, kjærlig og omsorgsfull for å jobbe i barnehage. Man må like å jobbe med mennesker, og man må kunne ta imot veiledning.

Hvordan har utviklingen i det å jobbe i barnehage vært? (Før/nå)

Jeg synes det er helt annerledes nå med tanke på dokumentering, og jeg synes det er mye mer tanke bak alt man gjør. Blant annet didaktiske skjemaer som vi bruker aktivt i vår barnehage.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Det morsomste jeg gjør på jobb er å være sammen med barna i alle ting som skjer i løpet av dagen deres i barnehagen. Det er også er morsomt å bli møtt av barn som er glade for å se deg hver morgen når du kommer på jobb.

Hva er Barnehagenett for deg, og hvordan er det å være tilknyttet Barnehagenett?

Jeg er veldig fornøyd med å være tilknyttet Barnehagenett.

Hva er spesielt bra med å jobbe i akkurat din barnehage?

Sydskogen er en liten barnehage hvor vi kjenner hverandre godt, og barna er trygge på alle ansatte. Det er mye latter og hygge her, og vi har et godt samarbeid mellom ansatte og avdelingene. Jeg føler at jeg blir sett og hørt i min barnehage.

Hva er fokuset ditt akkurat nå i barnehagen? Hvorfor er dette viktig?

Vi har stort fokus på leken som er viktig for barna. Barna lærer masse i leken, og jeg lærer å tenke annerledes. Jeg føler at jeg utvikler meg selv på en positiv måte.

Hvilken periode på året i barnehagen liker du aller best?

Jeg er glad i vår og sommer, men i barnehagen er alle årstidene fine. Vi bruker alle årstidene til å undre oss og lære om ting i naturen.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

På fritiden bruker jeg mye tid med mine døtre og venner. Jeg liker å være ute i naturen, lese bøker og se på film.

Hva får deg til å le?

Hverdagshumor, og barn som sier og gjør morsomme ting får meg til å le.

Hva er ditt beste barndomsminne?

Jeg har mange gode barndomsminner. Et spesielt godt minne er når min mor smurte matpakke og sa at vi skulle på stranda på ettermiddagene med andre familier i gata.

«Eileen sier at hun elsker jobben sin som assistent i barnehage, og alt det innebærer. Hun sier det er helt fantastisk å bli møtt av barn som er glade for å se deg når du kommer på jobb. Hun setter pris på det gode samarbeidet hun har med kollegene sine og foreldre, og forteller at de alle jobber mot det samme målet om å gi barna en god start som varer hele livet.

Takk for at du er den du er Eileen, og at du velger å dele det med alle rundt deg.

Sammen er vi Barnehagenett»