Arild Tollefsen – Wilbergjordet barnehage

Arild Tollefsen - Wilbergjordet barnehage

Om Arild Tollefsen

Kollegene til Arild sier han er

positiv, engasjert, snill og at han er godt likt av både store og små.

Hvor lenge har du jobbet i barnehage?

Jeg har jobbet i barnehage siden 2004.

Hva tenker du om å jobbe i barnehage?

Jeg tenker at det å jobbe i barnehage må være en av de beste jobber som finnes. Dette er et yrke hvor du blir møtt med klemmer, smil og jubel hver dag. Jeg er heldig som får mulighet til å være en del av og ha innflytelse på barnas liv og utvikling. Dette må være verdens beste og viktigste jobb.

Kreves det spesielle egenskaper å jobbe i barnehage?

Det å jobbe i barnehage krever en god porsjon humor, tålmodighet og omsorgsevne. Det å være løsningsorientert og ikke minst nysgjerrig og undrende sammen med barna er en stor del av hverdagen. Det år være en trygg og tydelig voksen tror jeg er en viktig egenskap å ha.

Hvordan har utviklingen i det å jobbe i barnehage vært? (Før/nå)

Utviklingen har vært veldig stor. I rammeplanen står det nå SKAL i stedet for KAN. Det betyr at det stilles større krav til oss som jobber i barnehage enn før.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Jeg elsker å være ute med barna, hvor barna har større plass for den fysiske leken. Jeg liker å «herje» og «lekesloss» med barna. Jeg opplever at dette er en undervurdert lek som barna lærer masse av. Det er den eneste leken du må være to for å leke. Jeg liker å være i leken og være med på å videreutvikle leken på barnas premisser.

Hva er Barnehagenett for deg, og hvordan er det å være tilknyttet Barnehagenett?

Jeg opplever at Barnehagenett står for profesjonalitet. Det er trygt og godt å være med i et større nettverk med tanke på kursing og utvikling. Det bidrar til tryggere arbeidsplass og gir oss ansatte mulighet til å dele erfaringer med andre.

Hva er spesielt bra med å jobbe i akkurat din barnehage?

Fantastiske kollegaer som alltid vil hverandre godt, som pusher hverandre, ler mye og som trives sammen. Vi har flotte barn som gjør at du trives på jobb og jeg opplever også at jeg jobber i en profesjonell barnehage med alt det innebærer.

Hva er fokuset ditt akkurat nå i barnehagen? Hvorfor er dette viktig?

Akkurat nå om dagen er fokuset mitt på å hjelpe barna til å bli robuste, både fysisk og psykisk. Med tanke på visjonen vår «En god start varer hele livet» så er jo dette veldig viktig. Det fysiske og psykiske har jo så mye med hverandre å gjøre. Jeg synes det å «herje og lekesloss» med barna er kjempeviktig. De lærer sine og andres grenser og de må gjøre det sammen med noen. De får øve på å takle konflikter og lære lekens regler. Dette tror jeg at gjør barn mer robuste, både fysisk og psykisk når de da skal videre på skole og senere i livet

Hvilken periode på året i barnehagen liker du aller best?

Jeg liker sommeren best for da er vi mer ute, og som jeg nevnte så trives jeg aller best ute. Vi slipper mye påkledning som tar mye tid som gir mer tid til lek og læring. Men vinteren har også sin sjarm med glade barn ute i snøen.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Mye av fritiden min går med til håndball. Jeg trener Kråkerøy A og B lag. Jeg liker å reise og være med familien. De senere årene har jeg fått meg en MC og elsker å kjøre både korte og lange turer, og bare nyte friheten det gir meg.

Hva får deg til å le?

Det er ingenting som får meg til å le som gullkorn fra barn, de kan si de artigste ting. Jeg er også glad i standup og bokstavelig humor. For ikke å snakke om den fantastiske humoren mine kollegaer har på jobben. Vi ler mye på jobb.

Hva er ditt beste barndomsminne?

Familien min hadde en hytte ute i skjærgården der hele familien var samlet. Hver eneste helg møttes vi ute på hytta for samvær, fisking og grilling. Jeg var veldig glad i bestemora og bestefaren min som eide hytta, så jeg var der mye. For en nydelig barndom jeg hadde!

“Arild elsker å være ute med barna. Han liker å leke med barna og tenker at humor, tålmodighet, nysgjerrighet og omsorgsevne er viktige egenskaper å ha med seg inn i det han kaller verdens viktigste jobb.

Takk for at du er den du er Arild og for at du valgte Wilbergjordet barnehage som arbeidsplass. Sammen er vi Barnehagenett.