Ann Charlotte Hjørgunn – Kulås barnehage

Ann Charlotte Odden - Kulås barnehage

Om Ann Charlotte Odden

Kollegene til Ann Charlotte sier hun er

godt likt av ansatte, foreldre og barn, og at hun er kreativ, leken og omsorgsfull.

Hvor lenge har du jobbet i barnehage?

Jeg har jobbet her i Kulås i 10 år, og før det jobbet jeg cirka et år i Hjørgunn barnehage og er tilbake der nå.

Hva tenker du om å jobbe i barnehage?

Jeg tenker at det er verdens beste jobb. Det å få være med på barnas utvikling, og se forandring fra dag til dag er helt fantastisk. Vi som jobber i barnehage er heldige.

Kreves det spesielle egenskaper å jobbe i barnehage?

Ja, jeg synes det krever spesielle egenskaper å jobbe i barnehage. Jeg tenker at man må være veldig undrende, tålmodig, og ikke minst forstå leken og hvor viktig leken er. Jeg synes også at du må være litt «smågærn» for å jobbe i barnehage, og tørre å by på deg selv.

Hvordan har utviklingen i det å jobbe i barnehage vært? (Før/nå)

Før, når jeg begynte å jobbe i barnehage var det mye vi burde gjøre. Nå skal vi gjøre ting. Det er mye mer pedagogisk i barnehagene nå enn da jeg begynte å jobbe i barnehage for 11 år siden. Nå skal man ha en grunn til «Hvorfor jeg gjør som jeg gjør». Man stiller mer krav til de ansatte nå, og det forventes at du har mer kompetanse. Noe som jeg synes er veldig positivt.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Det morsomste jeg gjør på jobb er å oppleve verden sammen med barna. Å se utviklingen, og når de forsiktige små barna blomstrer opp er det beste!

Hva er Barnehagenett for deg, og hvordan er det å være tilknyttet Barnehagenett?

Barnehagenett er en trygg arbeidsplass, og et sted jeg trives. Det jeg synes er fint med Barnehagenett er at vi kan dele erfaringer barnehager imellom. Det er alfa omega at man har muligheten til det. Vi får faglig innputt ved Barnehagenettakademiet som vi assistenter får være med på, og vi får muligheter til å snakke med andre assistenter i andre barnehager. Det er godt å få litt tips og ideer av andre.

Hva er spesielt bra med å jobbe i akkurat din barnehage?

I vår barnehage har vi et mangfold som er helt fantastisk. Vi får være med å oppleve ulike kulturer gjennom både barn og foreldre. Kollegaene mine er veldig viktige for meg. Jeg stilte meg selv spørsmålet: «Hvorfor har jeg vært her så lenge?» Det er jo på grunn av atmosfæren i veggene. Det er «varmt og godt» her når du kommer inn. Det er varmt i veggene her i Kulås barnehage, og det er derfor jeg trives så godt.

Hva er fokuset ditt akkurat nå i barnehagen? Hvorfor er dette viktig?

Språk er fokuset mitt akkurat nå. Det er alfa omega, og grunnleggende for alt – Trygghet, utvikling og sosialt samspill. Språk er «makt» i barnegruppen. Selv om de minste ikke har så mye verbalt språk, så har de kroppsspråk.

Hvilken periode på året i barnehagen liker du aller best?

Jeg liker alle perioder, men den beste perioden er Våren. Våren er fantastisk. Det er mye lyder ute, det blir grønt på trærne, vannet sildrer, og det er deilig for barna å kunne løpe opp i Kulåsparken. Alle kan ha på seg lettere klær, og barna kan ta på seg joggesko, og «fly» bortover.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

På sommeren er jeg på camping. Jeg en jente på 7 år som er veldig aktiv. Så det blir ikke tid til så mye annet i ukedagene enn hennes fritidsaktiviteter.

Hva får deg til å le?

Det kan være så mye som får meg til å le. Det kan være en vits, det kan være på tv, det kan være et blikk bare, en morsom ting. Det er så mye.

Hva er ditt beste barndomsminne?

Campingen på sommeren. Der var vi hver sommer når jeg var liten. Jeg husker så godt gleden av å dra på campingen på sommeren, og sorgen ved å dra hjem når sommeren var over.

“Ann Charlotte er litt “smågal”, byr på seg selv, er dedikert og bare elsker å være sammen med barna. Akkurat slik alle våre barn fortjener å ha det. Takk for at du er den du er Ann Charlotte og at du velger å dele det med alle rundt deg. Sammen er vi barnehagenett. ”