Andreas Granholt – Borgen barnehage

Andreas Granholt – Borgen Barnehage

Om Andreas Granholt

Kollegene til Andreas sier han er

en leken og omsorgsfull humørspreder.

Hvor lenge har du jobbet i barnehage?

Jeg har jobbet 14 år i barnehage.

Hva tenker du om å jobbe i barnehage?

Det er et sted hvor det alltid er noen som er glad for å se deg når du kommer på jobb. Et sted der barn ser opp til deg og søker råd. Du må være der når noen trenger omsorg og når noe gjør vondt, men også gi en oppfordring til å reise seg igjen hvis man faller. Det er så mye jeg tenker om å jobbe i barnehage, men å være en trygg voksen og et godt forbilde for barna, tenker jeg man bør strebe etter å være.

Kreves det spesielle egenskaper å jobbe i barnehage?

Jeg tenker at man har bør ha tålmodighet, være leken, være tydelig og by på seg selv. Man må kunne ta ting på sparket og se hvor man trenger å være. Det er også en arena der det å reflektere over egne handlinger gjør at man kommer langt. Hvorfor gjorde jeg det på den måten? Kunne jeg sagt og gjort noe annerledes er spørsmål som jeg ofte stiller meg.

Hvordan har utviklingen i det å jobbe i barnehage vært? (Før/nå)

Jeg har nok vokst mye av å jobbe i barnehage. Spesielt dette ved å ta egne avgjørelser og stole på meg selv opp igjennom årene. Det var ikke alltid lett å komme inn i barnehagesektoren som ung mann i tyveårene. Det å se hva som skal bli gjort og hvor man trengs. Dette er også noe jeg tenker på i møte med nye vikarer. Fortelle dem hvor de trengs. Ikke forvente at de skal vite hvor de skal være.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Det morsomste jeg gjør på jobb må være å leke med barna. Jeg er en selvutnevnt “leker” på 35år, så det faller meg helt naturlig å sette meg ned på gulvet og finne på noe med barna. Spesielt dette med rollelek. Der vi kanskje er på telttur i jungelen og hører og ser dyr utenfor teltet. Eller at vi er på vei ned i dypet for å se på alle havets skapninger. Da blir ofte barna helt utrolig oppslukt i det vi gjør. Når man faktisk leker på «ordentlig» og ikke ved siden av lek. DET er moro det.

Hva er Barnehagenett for deg, og hvordan er det å være tilknyttet Barnehagenett?

Barnehagenett er en sikker arbeidsgiver, der jeg føler at vi jobber sammen for de samme verdiene og at man er i et fellesskap.

Hva er spesielt bra med å jobbe i akkurat din barnehage?

Det må være at vi her har et stort fokus på lek der vi er nede på gulvet med barna. Det er også utrolig bra arbeidskollegaer her. Vi jobber bra sammen og på tvers av avdelingene.

Hva er fokuset ditt akkurat nå i barnehagen? Hvorfor er dette viktig?

Fokuset mitt er som det alltid har vært. Leke med barna. Det har vel alltid vært noe som har falt meg naturlig. Det å skape et godt lekemiljø. Jeg tenker at det er viktig med voksne som klarer å finne leken i seg. Kunne legge seg ned på gulvet og leke med barna, men også kunne å se når man skal trekke seg bort ifra leken. Være observatør når leken er satt. Det er et fint skille der som jeg syntes er interessant.

Hvilken periode på året i barnehagen liker du aller best?

Det er enkelt. Det må være høsten. Når solen skinner og det begynner å bli skarpere luft ute etter en varm sommer og man må begynne å kle på seg litt varmere tøy igjen. Når høstfargene trer frem på trærne og man kan fyre opp bål med barna igjen. Det er den fineste tiden i barnehagen.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Friluft har nok alltid vært en stor del av livet mitt. Jeg og min familie er mye ute på skogsturer. Vi brenner bål og elsker å finne nye steder å utforske. Skogen er fantastisk, men er nok fjellet som har tatt en spesiell plass i hjertet mitt. Jeg er også veldig glad i og dra på tur alene. Da kan jeg ta med meg teltet eller tarpen. Finne meg et sted i skogen eller fjellet og nyte naturens ro. Det er også moro å se at datteren min har arvet noe av dette. Der har jeg en god turkompanjong. I tillegg er jeg glad i en god film eller et spill.

Hva får deg til å le?

Det er ikke smått. Jeg finner som regel noe å le av i det meste.

Hva er ditt beste barndomsminne?

Det er alle fjellturene mine foreldre tok oss med på når vi var små. Dette gjorde store inntrykk på meg. Jeg elsket at vi kjørte bilen land og strand rundt. Ellers så har jeg gode minner også fra campingen i Sverige, når jeg lå og fisket krabber på brygga på sommeren. De somrene som barn varte i en evighet og tok aldri slutt. Må kaste inn at Nintendo spillinga med brodern som seksåring på gutterommet var ikke så dumt det heller!

“Andreas er en selvutnevnt “leker” som trives best på gulvet sammen med barna. Han liker å fordype seg i leken og være inne i den på ekte. I tillegg elsker han å være ute i naturen og tar mer enn gjerne barna med seg på bålbrenning i skogen. 

Takk for at du er den du er Andreas. Sammen er vi Barnehagenett.”