Andrea Ekeli

Andrea Hannestad

Om Andrea Ekeli

Kollegene til Andrea sier hun er

pålitelig, strukturert og omsorgsfull.

Hvor lenge har du jobbet i barnehage?

Jeg startet som tilkallingsvikar mens jeg studerte i 2013. Siden 2016 har jeg jobbet som barnehagelærer og er nå vikarierende pedagogisk leder.

Hva tenker du om å jobbe i barnehage?

Jeg tenker at jeg er ekstremt heldig. Det er få andre arbeidsplasser som gir deg samme velkomst hver dag når du kommer på jobb, og som gir deg den samme runden når du skal hjem. eg er stolt av å være en del av hverdagen til barna. I tillegg har jeg jo så klart en knallgod gjeng med kollegaer!

Kreves det spesielle egenskaper å jobbe i barnehage?

Jeg tenker at det er viktig å ha godt humør, være løsningsorientert, tydelig, og ikke minst ha stor glede av å være sammen med barn.

Hvordan har utviklingen i det å jobbe i barnehage vært? (Før/nå)

Jeg opplever at barnehagen har en mer sentral plass i samfunnet i dag, og at samfunnet også ser viktigheten av barnehagen. I forbindelse med dette vokser jo også forventningene til oss som jobber i sektoren. Vi ser det også tydelig med tanke på alle ”skal- krav” i Rammeplanen, som vi er forpliktet til å oppfylle på en god måte hver eneste dag.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Det morsomste jeg gjør på jobb må være å se verdens gjennom barnas øyne – høre samtalene deres og det å være tilstede når de oppdager og lærer nye ting.

Hva er Barnehagenett for deg, og hvordan er det å være tilknyttet Barnehagenett?

Barnehagenett er for meg en trygg arbeidsplass som stadig er i utvikling.

Hva er spesielt bra med å jobbe i akkurat din barnehage?

Jeg liker å jobbe i Hannestad barnehage fordi vi har en grunnmur og kongstanke som jeg mener er veldig viktig. Gjennom å skape trygge og robuste barn skal vi i Hannestad barnehage bidra til at barna opplever god psykisk helse.

Hva er fokuset ditt akkurat nå i barnehagen? Hvorfor er dette viktig?

Fokuset mitt i barnehagen akkurat nå er å være tilstede, se det enkelte barn og være en trygg voksen. Dette mener jeg er viktig fordi vi er alle forskjellige. Det handler i bunn og grunn om å ha et ønske om å gi de en følelse av å bli sett. Dette håper jeg er med på å gi barna trygghet og robusthet.

Hvilken periode på året i barnehagen liker du aller best?

Alle periodene i løpet av året har jo sin sjarm, men det er noe spesielt med desember og jul i barnehagen. Det er noe med den spenningen, undringen, forventningene og hele stemningen!

Hva liker du å gjøre på fritiden?

På fritiden liker jeg å være sammen med familie, venner og i stallen sammen med hesten min.

Hva får deg til å le?

Mennesker som ikke tar seg selv høytidelig og kan le av seg selv får meg til å le.

Hva er ditt beste barndomsminne?

Mitt beste barndomsminne må være fra Beitostølen. Der tilbrakte familien tid hver vinter, både bestefar, tante, onkel, og kusine var med. Det var skitur på dagen, med kvikklunsj og smørbukk på lur. Og på kvelden ventet det middag og kortspill.

Vi i Barnehagenett er så heldige som har mennesker som akkurat Andrea som jobber for oss.

Mennesker som tenker at hun er ekstremt heldig som får jobbe i barnehage.  Og som sier hun er stolt av å være en del av hverdagen til barna gjennom barnehagetiden.

Akkurat slik alle våre barn fortjener å ha det. Takk for at du er den du er Andrea, og at du velger å dele det med alle rundt deg. Sammen er vi Barnehagenett