Alma Osmancevic

Alma Osmancevic

Om Alma Osmancevic

Kollegaene til Alma sier hun er

arbeidsom, punktlig og omtenksom.

Hvor lenge har du jobbet i barnehage?

Jeg har jobbet i barnehage i 5 år. Jeg begynte å jobbe her på Hjørgunn barnehage som vikar i 2014, og syntes dette var så moro så jeg bestemte meg for å begynne å studere til barnehagelærer. Jeg var ferdig utdannet barnehagelærer i 2018, og begynte å jobbe her som barnehagelærer i mai 2018.

Hva tenker du om å jobbe i barnehage?

Jeg synes det er helt fantastisk å jobbe i barnehage. Jeg føler at jeg kan være med å påvirke barna, og de kan være med å påvirke meg gjennom en barnehagehverdag. Jeg føler at vi er med på en gjensidig danningsprosess.

Kreves det spesielle egenskaper å jobbe i barnehage?

Interessen for å jobbe med barn må ligge der når du skal jobbe i barnehage. Som voksen må man være leken, nysgjerrig, medmenneske, fantasifull og kreativ.

Hvordan har utviklingen i det å jobbe i barnehage vært? (Før/nå)

På de årene jeg har jobbet i barnehage synes jeg Rammeplanen og synet på barn har hatt stor utvikling. På meg selv ser jeg en stor utvikling fra da jeg jobbet som vikar og assistent, til nå som jeg jobber som barnehagelærer. Jeg har andre arbeidsoppgaver nå, og fokuset er et helt annet sted enn tidligere.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Jeg synes hver dag på jobb er morsom, men det er dialogen med barn jeg synes er morsomst. Ting barna får med seg i en hverdag som jeg selv ikke tenker over er morsomt og fascinerende.

Hva er Barnehagenett for deg, og hvordan er det å være tilknyttet Barnehagenett?

Jeg føler at Barnehagenett er en trygg base, og en trygg arena. Jeg synes det er veldig spennende og bra at vi er 14 barnehager hvor alle jobber forskjellig, men er opptatt av å nå de samme målene.

Hva er spesielt bra med å jobbe i akkurat din barnehage?

I min barnehage har vi rom for å skape utvikling. Vi drøfter saker sammen, og deler erfaringer. Jeg synes det er veldig bra hvordan vi tilrettelagt i forhold til avdelingsmøter, refleksjonsmøter og veiledningsmøter.

Hva er fokuset ditt akkurat nå i barnehagen? Hvorfor er dette viktig?

Satsningsområde i barnehagen er språk. Vi er opptatt av språket i lek, og tenker at det er viktig i forhold til lek, vennskap og felleskap.

Hvilken periode på året i barnehagen liker du aller best?

Jeg liker vår og høst. På våren er det varmere i været, og vinterdressen tas av. Høsten er fin og spennende med tilvenning av nye barn og voksne.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg er veldig glad i å være sammen med familien min på fritiden, reise, og se på Netflix. Jeg er også mye barnevakt på fritiden.

Hva får deg til å le?

Jeg definerer le som noe positivt. Lykke, og glede. Folk jeg er med på jobb, venner og familie får meg til å le.

Hva er ditt beste barndomsminne?

Mitt beste barndomsminne er det å være barn og leken. Å kunne være hvem jeg ville når jeg ville. Jeg pleide å være mye ute, og leke med min søster og jeg husker veldig godt at vi alltid lekte sykepleier.

«Alma synes det er fantastisk å jobbe i barnehage. Da hun jobbet som vikar syntes hun det var så moro å jobbe i barnehage at hun fant ut at det var barnehagelærer hun ville bli.

Hun synes ting barna får med seg i en hverdag som hun selv ikke tenker over er morsomt og fascinerende. Takk for at du er den du er Alma, og at du velger å dele det med alle rundt deg. Slike kollegaer setter vi stor pris på. Sammen er vi Barnehagenett.»