Sommer i barnehagen

Sommer i barnehagen

Sommer og ferie… tida på året de fleste av oss venter på! Ferie og fri med de vi aller helst vil være sammen med.

Men alle har ikke sommerferie på likt, og variasjon er stor i hvor mange som er i barnehagen av små og store fra uke til uke, så sommerferie vil også si sommerbarnehage i mange av barnehagene rundt om i landet.

Hva skjer når vi slår oss sammen, vi voksne og barn som er i barnehagen om sommeren?

For oss som jobber i barnehagen, vil sommerbarnehagen si færre planer, færre barn, muligheten til å være mer spontan og impulsiv.

Det vil si at barna som er i barnehagen kan være med å bestemme mer av dagen sin selv, enn når planene og voksenstyrte aktiviteter allerede er satt.

Det er rett og slett tida for å sette seg i skyggen, på ett pledd med en is i hånda, eller legge seg i gresset å bare se på skyene som seiler av sted.

Og er det ikke det vi voksne lengter etter når ferien nærmer seg; det å ikke alltid ha en plan og å følge klokka til enhver tid?

Å ha tid til å gjøre det vi har lyst til å gjøre? For barna i sommerbarnehagen blir det mer tid, mer rom, ja nesten som å ha ferie!

Leste du;

Sommer og spennende dager

For barna kan sommerbarnehagen være noe spennende, men også litt skummelt. De trygge kjente rammene er ikke så faste, de voksne på avdelingen er ikke der hele dagen og lekekameraten(e) har kanskje ferie og er ikke der.

Men disse utfordringen kan man også se på som lærerike. Barn er tilpasningsdyktige, og finner seg som oftest nye å leke med raskt. Om barnet trenger litt hjelp på veien til å finne nye lekekamerater, er vi voksne der for hjelpe til. Kanskje dette kan være starten på ett nytt og fint vennskap?

God sommer, til alle i sommerbarnehagene våre. Utnytt, og nyt planfrie « ferie»- dager.

Linn Marita Bjørnstad – barnehagelærer i Hannestad barnehage

Meld deg på Barnehagebloggen og få nye artikler og tips rett i postkassen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *