Hannestad (Sarpsborg)

Hannestad (Sarpsborg)

Hannestad barnehagebidrar til trygge og robuste barn

Hannestad barnehage er en 6 avdelingsbarnehage som ligger sentralt på Yven. Vi har kort vei til skog og mark, gymsal, fotballbane, 2 barneskoler og ikke minst rutebussen som kan ta oss til både Sarpsborg og Fredrikstad.

Avdelingene i barnehagen er oppkalt etter farger i regnbuen. Det representerer at vi er en del av et fellesskap, samtidig som vi er unike individer. Det er utgangspunktet for arbeidet vi gjør hver dag. I Hannestad barnehage skal vi bidra til å skape trygge og robuste barn.

Gjennom å skape trygge og robuste barn skal vi i Hannestad barnehage bidra til at barna opplever god psykisk helse. Vi legger til rette for at de skal tilegne seg kunnskap og mestringsstrategier for å takle med og motgang, de skal få kunnskap om og muligheten til å kjenne på og kommunisere om egne følelser, evnen til å skille mellom det som er rett og galt i tillegg til å sette grenser for seg selv og egen kropp.

Ved å gi barna en god start på livet, kunnskap og evner til å stå opp for seg selv og andre samt bygge vennskap bidrar vi i Hannestad barnehage til at barna skal ha med seg mange gode opplevelser og ferdigheter i ryggsekken når de forlater barnehagen.

Vi jobber hver dag for å nå målene våre ved å være gode rollemodeller som veileder barn både gjennom lek, samlingsstunder, hverdagssituasjoner, samtaler og fellesopplevelser. Barna i Hannestad barnehage skal oppleve progresjon i kunnskapen på veien for å bli både robuste og trygge på seg selv etter alder og utviklingsstadiet. Vi skal fremme fellesskapsfølelsen igjennom lek og læring.

Hannestad barnehage er en av 14 barnehager som danner Barnehagenett. Vi jobber etter de samme fokusområdene, og utvikler oss sammen. Alle barnehagene jobber mot at vi skal ha Sunne, Aktive, Lekende, Trygge barn i våre barnehager (SALT).

Det kaller vi– En god start på livet pedagogikken.

Vi bidrar til å skape trygge og robuste barn

Resultater nasjonal foreldreundersøkelse

Mitt barn er trygg på personalet: 100%
Mitt barn trives i barnehagen: 94%