BORGEN (SARPSBORG)

Borgen barnehage

Borgen barnehage ligger et steinkast fra Skjebergveien på Borgenhaugen. Barnehagen er en av Sarpsborgs eldste barnehager og har vært i drift siden 1978.

I 2011 overtok Borg barnehager driften. Borgen barnehage består av tre avdelinger fordelt på tre hus med felles uteområde.

Med beliggenhet på Borgenhaugen har vi nærhet både til Borgen skole, lekeplasser, turområder, bibliotek og Skjeberghallen.

Nærmiljøet beriker oss med mange muligheter som gir barna gode og morsomme opplevelser. En minibuss står parkert rett utenfor døren vår.

Det å kunne reise litt lenger og oppdage nye spennende steder er noe vi aktivt ønsker. Så skulle du se Barnehagenett-minibussen på veien er det ikke umulig at det er oss.

Tidlige erfaringer med jevnaldrende har stor betydning for barns samspillsferdigheter og gjør barnehagen til en viktig arena for sosial utvikling, læring og etablering av vennskap.

Gjennom vårt arbeid med begrepet «vi bryr oss» skal omsorg- og læringsmiljøet fremme trivsel, livsglede, mestring og følelse av egenverd.

Borgen barnehage er en fellesarena hvor hvert enkelt barn har en viktig rolle i å gjøre barnehagen til et godt sted å være for alle barn. Ved å sette fokus på positive handlinger barn imellom, skaper vi et miljø hvor det å bry seg om andre blir viktig for hvert enkelt barn.

Leken skal få lov til å være det viktigste i hverdagen til barna i vår barnehage, og de voksne sørger for at barna får mulighetene til å utfolde seg gjennom leken gjennom tid og rom.

Lek og læring går hånd i hånd hos oss, og ønsker du at ditt barn skal få ta del i prosjekter og aktiviteter som stimulerer til utvikling er dette noe vi jobber med hver eneste dag.

Prosjektene er mangfoldige, der barnas medvirkning er grunnleggende for alt vi gjør. De ansatte hos oss sørger gjennom tilstedeværelse i leken for at barna får oppleve et utviklende lekemiljø hvor barna står i sentrum og skaper meningsfulle opplevelser i fellesskap med andre.

Ved å være bevisst vår rolle og intens jobbing sørger vi sammen for at barna i Borgen barnehage får «en god start på livet»

Vi bryr oss

Resultater nasjonal foreldreundersøkelse

Mitt barn er trygg på personalet: 100%