Tveterhytta (Sarpsborg)

Tveterhytta (Sarpsborg)

BARN

Tveterhytta Barnehagen er en liten barnehage som ligger idyllisk til i Tveterskogen, med et rikt dyre og fugleliv, Isesjøbråten, Isesjø med vann og mulighet for fiske, fotballbaner (både gress og grus) til fotballsparking, lek, løping, sykling, piknik m.m. og mange gårder som driver med kjøttproduksjon og kornproduksjon m.m. som vi har mulighet til å besøke.

Både Blåbærhytta grillhytta vår og Tveterskogen, en gapahuk som ligger litt nærmere barnehagen, blir flittig brukt. Her følger vi med på naturen i forandring fra høsten med sopp og bær, til vinteren med snø og sporsøk, og over til våren som kommer med knopper og blader som springer og blomster som titter frem. Rumpetrollene i bekken som vi følger med på frem til de blir kvekkende frosker, blir nøye studert av barna i barnehagen. Så over til varme sommerdager, med sol inn i gapahuken hvor vi lager mat til store og små.

Vår nærhet til skog og vann, samt at vi har tilgang til minibuss gjør at vi ofte er på turer rundt i nærmiljøet. Både små og store lærer mye ved å være ute på tur. Her blir alle sanser samt motorikk satt på prøve, og barna opplever mestring, ved at de oppsøker utfordringer i forhold til sitt nivå. Det er moro å se ettåringen klatre opp en bratt bakke, streve litt og endelig etter litt øvelse klare det. Med et stort smil til alle, som spente har fulgt med på den slitsomme turen.

Skogen er en unik arena for læring både sosialt, motorisk og med tanke på at barna skal få en forståelse av sammenhengen i naturen. At barna lærer å bli glad i naturen, kan få barn til å ville ta vare på det som er rundt dem. Vi ser også at barna blir mer selvstendige av å være ute. De lærer at de må ha varme klær når det er kaldt, og at det er lurt å ha med mat og drikke i sekken sin. De får et godt og selvstendig eierforhold til sine turting og til plassen vår i skogen. For det har blitt vår skog, vår Isesjøbråten, våre ekorn og våre fugler her oppe i Tveterskogen.

Ridning på Hjørgunn Gård

Barna fra 3 – 5 år, har tilbud om å få ri og gjøre gårdsarbeid på Hjørgunn gård på Rolvsøy en gang i uka. Aktiviteter på Hjørgunn: Ridning i ridehall, kjøring med hest og vogn, samt ulike gårdsaktiviteter, som for eksempel fore dyrene, plukke egg og ta del i stellet av dyrene. Vi får også være med å se når hestene blir skodd, sauene blir klipt og andre ting som er naturlige på en gård.

I tillegg er det et drivhus på gården, her skal vi få være med å dyrke og høste urter, grønnsaker og lignende, samt lage mat og smake på det vi lager på gården. Barna stortrives her borte, de jobber, leker og lærer seg å omgå dyr på en fin måte.

Naturbarnehage

Informasjon: 90%