Solbakkeparken (Halden)

Solbakkeparken (Halden)

Solbakkeparken barnehage er en fire avdelings barnehage der vi jobber med litteratur som hovedsatsningsområde, og som følge av dette har vi en spesiell interesse for lokalhistorie. Med beliggenheten midt i sentrum har vi flott tilgjengelighet både til bibliotek, Rød Herregård, Fredriksten Festning og Rødsparken. Her hos oss har vi et eget lite bibliotek som også tilbyr utlån av bøker til foreldre og barn.

Barnehagen ligger i flotte omgivelser der vi kan gå gjennom skog og by på samme utflukt. Barnehagen har også et stort uteområde med både gress, grus og fjellformasjoner og mye tumleplass. Rett på utsiden gjerdet har vi vår egen lille skog. Hos oss er det rom for å utfordre og utvikle sine fin og grovmotoriske ferdigheter.

Vi bor i en utpreget kulturby. Dette benytter vi oss av i rikt monn. Vi er omgitt av historie, og har Rødsparken som nærmeste nabo. Vi benytter oss ofte av biblioteket, vi går tur til parken, og ser oss omkring i byen. I neste minutt kan vi fortsette turen gjennom Shulzedalen og plukke blader og se på naturen. Vi har uendelig med muligheter.

Vi er sammen på kryss-og – tvers på morgenen, og ettermiddagen og alle voksne kjenner alle barna. En dag i uken er hver avdeling på tur.

Med flott utsikt til byens monument, Fredriksten festning, var det veldig naturlig for oss at avdelingene fikk navn av lokalhistorisk opprinnelse. Borgerskansen, Gyldenløve, Overberget og Klokketårnet er alle stedsnavn knyttet til festningen.

Litteraturbarnehage

Informasjon: 85%