Borgen (Sarpsborg)

Borgen barnehage

Borgen barnehage ligger et steinkast fra Skjebergveien på Borgenhaugen. Barnehagen er en av Sarspborgs eldste barnehager og har vært i drift siden 1978. Gjennom årene har det vært ulike eiere, men i 2011 overtok Borg barnehager driften. Borgen barnehage består av tre avdelinger fordelt på tre hus med felles uteområde. Kvisten som er en ren småbarnsavdeling med 15 barn, Stubben som er en storbarnsavdeling med 27 barn og Barkebilla har 20 barn i alderen fra 2-5 år.

Med beliggenhet på Borgenhaugen har vi nærhet både til Borgen skole, lekeplasser, turområder, bibliotek og Skjeberghallen. Nærmiljøet beriker oss med mange muligheter som gir barna gode og morsomme opplevelser. En minibuss står parkert rett utenfor døren vår. Det å kunne reise litt lenger og oppdage nye spennende steder er noe vi aktivt ønsker. Så skulle du se minibussen på veien er det ikke umulig at det er oss.

Tidlige erfaringer med jevnaldrende har stor betydning for barns samspillsferdigheter og gjør barnehagen til en viktig arena for sosial utvikling, læring og etablering av vennskap. Gjennom vårt arbeid med begrepet «vi bryr oss» skal omsorg- og læringsmiljøet fremme trivsel, livsglede, mestring og følelse av egenverd. Borgen barnehage skal være en fellesarena hvor hvert enkelt barn har en viktig rolle i å gjøre barnehagen til et godt sted å være for alle barn. Ved å sette fokus på positive handlinger barn i mellom, kan vi skape et miljø hvor det å bry seg om andre blir viktig for hvert enkelt barn.

Vi i Borgen barnehage ønsker at hvert barn skal oppleve omsorg, lek og vennskap hver eneste dag. Gode venner, trygge fang og et lekende miljø er viktig for hvert barns utvikling. Det å være gode lekekamerater, ta vare på seg selv og andre er noe vi ønsker at hvert enkelt barn skal ta med seg videre etter sin tid hos oss i Borgen barnehage.

Ved å være bevisst vår rolle og intens jobbing skal vi sammen sørge for at barna i Borgen barnehage får «en god start på livet»

Vi bryr oss

Informasjon: 78%