VÅRENS SIKRESTE TEGN: VOKSNE MED KORTBUKSER, OG BARN MED VINTERDRESSER!

Vårens sikreste tegn

Vårens sikreste tegn

Våren er på vei til barnehagen.

Mor: Det er veldig fint om dere passer på at Frida har på seg lue i dag!

Barnehageansatt: Det skal vi sørge for!

Joggesko, og en lett jakke

Klokken er tolv, barna skal ut. Sola har virkelig gjort sitt denne vakre vårdagen. Vi kan lese på gradestokken at våren er her. 18 deilige varme grader.

De store barna springer rundt i lette joggesko, og en lett jakke. Det er deilig med vår sier de, og priser seg lykkelig over at de endelig atter kan bevege seg fritt, og at de klarer å kle på seg selv.

De små barna derimot, de stabber rundt i parkdresser, vintersko og lue. Mor og far har et sterkt ønske om at de skal ha på lue, det er fortsatt litt sur vind. De ønsker at de skal ha på parkdress, det kan fortsatt være kaldt i bakken…

Hentetid

«Se, der kommer mamma!» Barnet lyser opp i den opphetede kroppen. Stabber henne i møte med vintersko, og en lue ned i øynene. Mor smiler tilbake og går henne i møte med capribukser, topp, en tynn cardigan, og lette joggesko!!

«Det er veldig fint om du kan ta med noe annet en voksipose som barnet ditt kan ha i vogna!» I samme åndedrag må det minnes på at de også må ha med insektsnetting. Humla, sommerfuglen, fluer og andre flygende skapninger har meldt sin ankomst med våren.

Hvem er det som skal bestemme hva barna skal ha på seg i barnehagen?

Det er en kjent sak at været kan forandre seg i løpet av dagen, spesielt på våren. Det kan gå fra kuldegrader på morgenen til sol og varme på ettermiddagen.

De ansatte i barnehagen er lojale mot foreldrene. Har de ytret et ønske for sitt barn, prøver de så godt det lar seg gjøre å etterkomme det. Å ta på lue kan høres ut som et lett ønske og etterkomme, men det kan være svært vanskelig for en ansatt faktisk å gjennomføre det. De kjenner varmen, de har selv kledd av seg jakka, og går i bare genseren. Hadde de fått vurdere dette selv, hadde barnet gått uten lue, og med en tynn jakke.

«Jeg tar av barnet lua, bare en liten stund»- tenker den barnehageansatte. Da barnet sitter fornøyd i sandkassen, uten lue, kommer far, nesten uten klær. Han reagerer resolutt på at hans lille datter sitter uten lue. Da han da sagt ifra ganske så ettertrykkelig at hun skal ha på lue.

Med foreldrenes ord som rettesnor, sitter de ansatte og venter på sommerens sikreste vårtegn: voksne og barn i kortbukser.

Barnehagenett

Meld deg på Barnehagebloggen og få nye artikler og tips rett i postkassen – Barnehagenett

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *