Tips til en annerledes 17.mai

Tips til en annerledes 17.mai

17.mai er vi så glad i,
moro vi har fra morgen til kveld!
Da er det så du,
om vi er små du,
er vi med likevel
Jeg roper hurra dagen så lang,
synger for Norge mang en en sang
Og jeg, jeg kan du
elske mitt land du,
det skal du se en gang 

Hva er en 17.mai uten barnetog og byfest? 

17.mai-sang for de små er skrevet av Margrethe Munthe, og den motbeviser at hun kun skrev strenge og oppdragendetekster, slik som mange vil ha det til. Men nok om Margrethe Munthe – her er noen tanker og 17 mai tips i disse korona tider. 

Mange frykter nok at denne høytidelige dagen blir et antiklimaks når barnetoget uteblir, og du må ta feiringen hjemme. Men frykt ikke, det finnes mange muligheter for å skape en fantastisk 17 mai! 

Her er noen tips til hvordan 17.mai kan bli fantastisk likevel:

  • Som foreldre, stå tidlig opp og vekk barna med høylytt sang og flagg. Benytt gjerne sangen som tidligere er nevnt over. 
  • Arranger flaggheising på veranda eller i hagen. Gjør det høytidelig. Kanskje du til og med skal holde en tale for Norge, og sleng på noen gode ord om din kone/mann og barn. 
  • Lag en fantastisk 17 mai frokost. Kanskje det i år blir bedre plass rundt bordet grunnet begrenset gjesteliste, men det er da ingen grunn til å redusere mengden med godsaker. Jeg nevner tips i fleng; spekeskinke, eggerøre, småpølser, bacon, lun leverpostei, spekemat, potetsalat, rørt jordbærsyltetøy, nydelige grønnsaker, juice eller en nydelig smoothie i anledning dagen. 
  • Lag en lekedag i huset, hagen eller på verandaen. Her kan dere gjennomføre klassikere som «sekkeløp» og «potetløp» som eksempel. Selv ville jeg i tillegg gått for «hvem spiser krone-isen raskest». 
  • Pynt deg, selv om dere skal være hjemme. Nyt synet av dine festkledde barn, og/eller din fantastiske kone/mann. Vil du gå bredere ut, kan du i tillegg arrangere ett lite møte på sosiale media slik at du får vist deg frem utenom husets fire vegger. 
  • Arranger et lite barnetog i gaten med de nærmeste naboene. Husk avstand. 
  • Lag en grillfest sammen med dine nærmeste med en påfølgende quiz. 
  • Pynt huset på utsiden og på innsiden med flagg og bjørkeris. Her er det lov å overgå naboen! 

Jeg skal gi meg her, men dere skjønner hvor jeg vil. Nyt dagen, og selv om den må feires på ett litt annet vis i år, er vi enige om følgende: «17. mai er vi så glad i,
moro vi har fra morgen til kveld»! 

Gratulerer med dagen alle sammen!!  

Raymond Tiochta – Barnehagenett 

Meld deg på Barnehagebloggen og få nye artikler og tips rett i postkassen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *