Tips. Selvstendighetstrening – Hvordan kle på yttertøy selv

Yttertøy

Å kunne kle på seg yttertøy selv er en god ting å beherske. I barnehagen starter vi med dette allerede på småbarnsavdelingen. Med litt hjelp og støtte vil barna greie det utroligste selv.

Den store utfordringen for oss foreldre er ofte Hvordan en kan finne balansen mellom å hjelpe barnet uten å gjøre for mye og å støtte for lite?

Illustrasjon

Å presentere eller henge opp en illustrasjon i gangen hjemme kan være et godt hjelpemiddel for å gjøre barnet ditt mer selvstendig i påkledningssituasjonen. Husk bare å bruke god tid og at Øvelse gjør mester!

Påkledning

Prøv deg frem

Prøv deg litt frem med hvor mye støtte du trenger å gi barnet ditt i påkledningssituasjonen, og forsøk å finne en balanse som føles bra, både for deg og barnet. Hjelp barnet ditt når det trengs, og å trekk deg tilbake når du ser at barnet er i ferd med å klare seg selv.

Målet for oss foreldre bør være å støtte barna våre, uten å stå i veien for at de får utvikle seg.

Les også; Hvilke klær velger du

Barnehagenett

Meld deg på Barnehagebloggen, og få nye tips og artikler rett i postkassen.

Klikk her; Meld meg på

Del innlegget med vennene dine
Share on LinkedIn