Super-opti-kjempe-fanta-fenomenalistisk

For tiden går forestillingen om Mary Poppins for fulle hus på Folketeateret. Denne dama som kommer flygende med sin paraply, inn i familier som en «super-nanny». Hun har magiske evner som får de mest fantastiske ting til å skje, og underlige verdener til å åpenbare seg. Mary Poppins som utgjør en forskjell i de familiene hun kommer inn i, hun ser hva hun bør gjøre, og bruker sine evner riktig.

Mary Poppins har en helt egen evne til å kjenne omgivelsene, og hun opptrer på en måte som vekker respekt.

Jeg har møtt på folk i det virkelige liv som jeg gjerne kunne kalt Mary Poppins, med nesten de samme egenskapene, rent bortsett fra det magiske. De er helt virkelige og ekte. Det handles med en ekte intensjon, og magefølelse. Det handles med faglighet, og et trenet øye. Dette er mennesker som vet hvor de trengs og stoler på seg selv. De kan utgjøre en forskjell i møte med barn og familier.

Jeg har møtt mennesker som klarer å skape de mest magiske øyeblikk, og underlige verdener, uten overnaturlige evner.

Men, de har magi.

De har en helt egen evne til å få folk rundt seg til å leve seg inn i en annen verden, de har en helt egen evne til å vite hva de rundt seg trenger, og de har en helt egen evne til å få alle rundt seg til å føle seg sett.

De har en egen evne til å ivareta sin integritet og de oppnår respekt hos de rundt seg.

Disse menneskene jeg snakker om har jeg truffet gjennom mitt arbeid i barnehager. Disse menneskene som kommer inn i livene til familier, nesten som om de skulle fløyet med en paraply. Som lander mykt ved siden av dem, og kan tilby den hjelpen de trenger. Som blir omfavnet av store og små.

I motsetning til Mary Poppins så har ikke disse menneskene medfødt magi, men de skaper magi. De har ikke magisk kraft, men de oppnår en magisk kraft.

I motsetning til Mary Poppins er dette mennesker som er ekte, som tør å vise følelser, og som ikke forsvinner ut av livet til folk når vinden snur.

Av Solveig Holter Tollefsen – Styrer Hannestad barnehage

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *