MORGENDAGENS VOKSNE

Morgendagens voksne

I dag og ganske ofte andre dager, søker blikket mitt ut gjennom vinduet der alle barna leker. Jeg ser barn og voksne sammen i liv og latter. Da vandrer tankene mine mot barnas framtid.

Hvordan blir oppveksten til barna framover etter barnehagetiden?

Hva skjer videre

Hva skjer med dem på barneskolen, ungdomsskolen, videregående og tar de høyskole? Får de en god oppvekst med mye latter og glede? Hvem blir de som voksne? Hvordan vil de mestre sitt eget liv? Hvilke personer blir de i samfunnet?

Kommer de til å snuble på veien til voksentilværelsen?

Over 20 år som pedagog

Jeg har lurt mange ganger på, etter over 20 år som pedagog i barnehagen, på hvor mange av barna som gikk i barnehagen vår, har det gått bra med? Det hadde det vært utrolig flott å vite. Få bekreftet at vi jobben vi gjør lærer barna å gå riktig vei. Det er jo bare gjennom barna vi ser og vet om vi er på rett vei?

Og hvor på veien glapp det, hvis det ikke har gått så bra?

Ja, vi klarer å gi dem læring

Vi ønsker så veldig å lære barna alt det de trenger av selvfølelse, sosial kompetanse, kunnskaper, opplevelser, føle mestring, bli hørt og mye mer. Og klarer vi det? Ja vi klarer å gi dem læring og kunnskaper i barnehagen. Vi har hele dagen til å være der for barna på en god måte.

En del av utdanningsløpet

Og barnehagen er en del av utdanningsløpet til barna, enda hvor rart det egentlig er å tenke på. De er jo så små ennå. I barnehagen skal barna få tid til å leke, finne venner og føle mestring. Og så ser vi mye læring underveis i løpet av dagen. I hjemmet og i barnehagen skapes den første undring over livet og alt som skjer rundt dem. Fra en egosentrisk boble til et lite menneske i et stort fellesskap.

En god start varer hele livet

Jeg mener vi gjør dette på riktig måte og gir barna en «god start som varer hele livet» som et godt utgangspunkt for å lære og utforske verden videre. Vi tror på det vi gjør med hele vårt hjerte, men vi må også være åpen for at vi kan forbedre oss. Utvikle oss i takt med samfunnets krav og forventninger. At vi gir barna styrke til å være seg selv, og klarer å møte ungdomsalderen og fremtiden på en god måte.

Vi er med på å forme morgendagens voksne

Bente Sørli – Styrer Fjelldal Barnehage

Meld deg på Barnehagebloggen og få nye artikler og tips rett i postkassen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *