MED VÅREN KOMMER MYGGLARVER

med-våren-kommer-mygglarver

Med våren kommer mygglarver inn på avdelingen… I hvert fall i denne barnehagen.

Våren frister med alle sine vårtegn. Barna er mer ute, og turene på utsiden av barnehagen blir stadig lengre. En tur i skogen for å se hvitveis, bekker og høre på fugler hører med.

På en av turene finner barn og voksne rompetrollegg. Dette er morsomt. En plastboks blir tømt for å få med seg eggene hjem. De blir satt på en hylle i garderoben slik at alle kan følge med på utviklingen av egg som skal bli frosker.

Styrer er innom avdelingen en dag og kaster et blikk opp i boksen:

Styrer: Hva er det som ligger i boksen?

Pedagog: Rompetrollegg

Styrer: Dette er ikke rompetrollegg!

Pedagog: Jeg var veldig usikker selv, men en annen sa at det var helt nylagte egg.

Pedagogen finner fram en bok som kan hjelpe oss å finne det riktige navnet på det som ligger oppi boksen. Etter en del blaing fram og tilbake er diagnosen satt: det er mygglarver. Det befinner seg altså en hel boks med mygglarver, i optimale forhold, inne på avdeling! En helg og avdelingen hadde antakelig vært full av sekshundretusen mygg!!

En assistent kommer inn i samtalen vår og foreslår at vi slenger de i do. Pedagogen blir tydelig oppjaget, og forsvarer at vi ikke kan ta livet at så mange larver. Vel, det var noen delte oppfatninger om den saken! Styrer forsvinner ut fra avdelingen uten å blande seg opp i hvordan avdelingen kvitter seg med larvene.

Dagen etter, i utsikten fra vinduet, blir det observert en pedagog og fire unger, med en boks mygglarver på vei til skogen. De skulle tilbake til åstedet for å slippe ut «sekshundetusen sjanser for myggstikk» samme sted som de ble funnet..

En kort tid etterpå kommer de ruslende tilbake, med den samme bokser. Forskjellen denne gangen er at de har med seg tilbake ekte rompetrollegg!

Solveig H. Tollefsen – Styrer Hannestad barnehage

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *