Marte Klaussen – Storeper

Marte Klaussen - Storeper

Om Marte Klaussen

Kollegene til Marte sier hun er

empatisk, strukturert og gir mye av seg selv.

Hvor lenge har du jobbet i barnehage?

Jeg har jobbet i barnehage i 3 år. Jeg var nyutdannet i 2015. Da gikk jeg rett ut i permisjon, og var hjemme et år før jeg begynte å jobbe i en kommunal barnehage i 2016. Jeg begynte å jobbe i Storeper barnehage i april 2018.

Hva tenker du om å jobbe i barnehage?

Jeg synes det er både spennende og givende å jobbe i barnehage. Jeg liker de utfordringene man får daglig. Selv om hverdagene har mange likhetstrekk, så er også dagene veldig ulike. Jeg har alltid vært glad i barn og har visst at det er barn jeg skulle begynne å jobbe med. Jeg liker også veldig godt å jobbe med mennesker i et team.

Kreves det spesielle egenskaper å jobbe i barnehage?

Ja, det synes jeg. Man må ha omsorgsbiten, og kunne vise empati for andre. Man må kunne se hvert enkelt barn. Det er viktig at den sosiale kompetansen er på plass for å kunne jobbe i barnehage.

Hvordan har utviklingen i det å jobbe i barnehage vært? (Før/nå)

Jeg har bare jobbet i barnehage i 3 år. Før jeg begynte å jobbe her i Storeper, jobbet jeg i en kommunal barnehage. Jeg ser stor forskjell på kommunal barnehage og privat barnehage. En av forskjellene er tilgang til ting og ressurser, og tilbudet på kursing av ansatte.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Det morsomste jeg gjør på jobb er å prate i dybden med barna. De sier så mye morsomt. Det er også veldig moro å være med i en lek, og kunne se hvor leken ender.

Hva er Barnehagenett for deg, og hvordan er det å være tilknyttet Barnehagenett?

Jeg synes det er veldig positivt med kurs, mentor-veiledning, og at jeg blir fulgt opp med en gang som nyansatt. Jeg liker også at Barnehagenett hele tiden ønsker å utvikle oss.

Hva er spesielt bra med å jobbe i akkurat din barnehage?

Miljøet vi har her er veldig bra. Relasjonene mellom oss voksne føler jeg har mye å si for barna. Og her i Storeper har vi det veldig bra på jobb.

Hva er fokuset ditt akkurat nå i barnehagen? Hvorfor er dette viktig?

Fokuset mitt er å ha en trygg og harmonisk gruppe, og at barna og de ansatte har det godt på jobb. Vi skal skape trygge og glade barn. Vi har jobbet mye med trygghet og omsorg, og med å skape en god balanse i gruppen vår.

Hvilken periode på året i barnehagen liker du aller best?

Jeg liker juletiden og sommertiden aller best.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

På fritiden er jeg mye med venner og familien min. Jeg spiller håndball, og det tar også mye av fritiden min.

Hva får deg til å le?

Det er mye som får meg til å le, men jeg er glad i tørre vitser og galgenhumor.

Hva er ditt beste barndomsminne?

Mitt beste barndomsminne er når bestefar hentet oss på skolen. Bestefar hadde en pickup, og vi fikk alltid sitte bak på lemmen da han hentet oss.. Det var stas. Det er et barndomsminne som sitter godt igjen.

«Vi i Barnehagenett er så heldige som har mennesker som Marte som jobber for oss.

Som med stor omsorg og mye empati fokuserer på trygghet og harmoni både for store og små på avdelingen sin. Det morsomste hun gjør på jobb er å snakke med barna og være med barna i lek.

Akkurat slik alle våre barn fortjener å ha det. Takk for at du er den du er Marte, og at du velger å dele det med alle rundt deg.

Sammen er vi barnehagenett.»