Lisbeth Myrseth

Lisbeth Myrseth

Om Lisbeth Myrseth

Kollegene til Lisbeth sier hun er

omtenksom, alltid blid, og alltid positiv.

Hvor lenge har du jobbet i barnehage?

Jeg har jobbet 9 år i barnehage, hvorav 8 år i Solbakkeparken barnehage i Halden.

Hva tenker du om å jobbe i barnehage?

Jeg trives veldig godt med å jobbe i barnehage. Det er kjempemorsomt! Du får lekt masse, og du har nye utfordringer hver eneste dag. Det er en ny dag med blanke ark hver dag, og du får gjort mye forskjellig. Ingen dager er like når du jobber i barnehage.

Kreves det spesielle egenskaper å jobbe i barnehage?

Ja det gjør jo egentlig det. Det passer ikke for alle. Det er høyt tempo hele dagen. Det er mye som skjer, og rutiner som skal følges. Og jeg synes helt klart du bør like barn. Det er faktisk ikke alle som gjør det, og da passer man heller ikke til å jobbe i barnehage.

Hvordan har utviklingen i det å jobbe i barnehage vært?

Bare på de ni årene jeg har jobbet synes jeg det har skjedd mye. Det kreves mer av oss nå enn hva det har gjort før. Ny rammeplan skal implementeres, og det er mer man generelt sett må forholde seg til. Før, for en del år tilbake, var en barnehage mer en «oppbevaringsplass» for barna mens foreldrene var på jobb. Nå er det mer fokus på læring den tiden barna går i barnehagen.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Det er å være sammen med ungene! Du kommer på morgenen, og barna lyser opp. «Åååå, Lisbeth, du er på jobb!». De kommer mot deg og du får en kos, og deretter vil de ha deg med å pusle, perle eller tegne. Og leke med deg. Det er kjempemorsomt å komme på jobb. Aldri en kjedelig dag på jobb.

Hva er Barnehagenett for deg?

Det vil jeg si er en trygg arbeidsplass som er med i utviklingen som skjer, og gjerne ligger litt foran i forhold til mange andre barnehager. Du blir stadig vekk utfordret om at det kommer noe nytt, og som jeg ser på som veldig positivt for min egen del. Dette er viktig og riktig slik at man ikke kjører seg fast i en tankemåte. Det kommer hele tiden nye innspill som bidrar til å utvikle oss ansatte, og det er jeg veldig fornøyd med.

Hvordan er det å være tilknyttet Barnehagenett?

Jeg tenker at det er positivt at vi er flere barnehager, og at vi er en del av et faglig nettverk. I tillegg jobber dere i administrasjonen veldig bra. Dere kommer stadig med nye tanker, og har kurs og kompetanseheving for oss ansatte, blant annet via RETT PÅ seminarene. Jeg har ikke vært med selv, men hørt mye positivt om det.

Hva er spesielt bra med å jobbe i akkurat din barnehage?

Det er alt det med Barnehagenett som jeg nevnte i sted. Og så har jeg jo veldig gode kollegaer. Jeg trives veldig godt!

Hva er fokuset ditt akkurat nå i barnehagen? Hvorfor er dette viktig?

Nå har vi fokus på LEK. Det er gjennomgående. Få med alle barna i lek. Lange leke- og læringsperioder er vårt mål. Vi tar tak i det barna vil leke med, og på min avdeling har vi mye fokus på dyr akkurat nå.

Hvilken periode på året i barnehagen liker du aller best?

Vår, sommer og høst liker jeg aller best, da de er ganske like. Har ingen storfavoritt, men det er da det er litt lettere, og mindre klær for barna. Det er litt mer for barna å gjøre ute da også. Nå på vinteren er alt bunnfrossent, og det er ikke så mye barna får lekt med.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg har to sønner, så det er å være sammen med dem. Ellers så er jeg glad i alt av håndarbeid. Jeg strikker og syr, og litt av hvert sånt.

Hva får deg til å le?

Det trenger ikke å være så mye. Bruker mye humor på avdelingen, og får med ungene. Det synes de er morsomt. Viktig å tulle litt med barna.

Hva er ditt beste barndomsminne?

Husker at vi lekte mye, og at vi var mye ute. Vi var mye mer ute da, enn det ungene er nå. Da samlet ungene seg i gaten, og vi lekte boksen går, og diverse andre uteleker.

«Tenk hvis alle som jobbet i barnehage var som Lisbeth. Som synes det er kjempemorsomt å komme på jobb, og som syns det beste av alt er å være sammen med barna. Vi i barnehagenett er så heldige for at Lisbeth har lyst til å jobbe i akkurat en av våre barnehager. Lisbeth trives med å jobbe i barnehage fordi da får hun lekt masse. Alle barn fortjener en Lisbeth. Takk for at du er den du er og har lyst til å dele det med alle rundt deg. Sammen er vi barnehagenett.»