Ingrid B. Risnes

Ingrid B. Risnes

Om Ingrid B. Risnes

Kollegene til Ingrid sier hun er

løsningsorientert, ansvarsfull, positiv og engasjert.

Hvor lenge har du jobbet i barnehage?

Jeg har jobbet i barnehage i 2 år. Jeg har vært veldig heldig som har funnet den perfekte arbeidsplassen for meg.

Hva tenker du om å jobbe i barnehage?

Jeg synes det er veldig givende å jobbe i barnehage. Det er nye utfordringer hver dag og ingen dager er like. Jobben vi gjør er så utrolig viktig og jeg er stolt over å få være med på å utvikle de fantastiske skapningene som en dag skal ta vare på oss!

Kreves det spesielle egenskaper å jobbe i barnehage?

Som ansatt i en barnehage er det viktig å være omsorgsfull, løsningsorientert og ikke minst åpen for å lære. Gir du av seg selv, får du så utrolig mye tilbake!

Hvordan har utviklingen i det å jobbe i barnehage vært? (Før/nå)

Nå har jeg ikke jobbet så lenge i barnehage, men jeg ser at det er mye mer krav og fokus på læring. Dette er noe jeg synes er helt supert! Det er allerede i barnehagen man legger grunnlaget for hvordan man skal klare seg best mulig videre i livet. Barnehagen er ikke lenger bare en plass man plasserer barna mens foreldrene er på jobb, noe den i større grad var tidligere.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Det morsomste jeg gjør på jobb er å få bruke tid med barna. Bare det å komme på jobb og se barna komme løpende mot deg mens de roper navnet ditt i glede gir en ubeskrivelig følelse av glede! Hver dag er forskjellig og byr på ulike utfordringer og gleder. Det er så givende og morsomt å se hvordan barna lærer og utvikler seg videre.

Hva er Barnehagenett for deg, og hvordan er det å være tilknyttet Barnehagenett?

Barnehagenett er for meg en trygghet. Det å ha en arbeidsgiver som er så “på” for at alle skal ha det best mulig er virkelig ikke en selvfølge man skal ta for gitt. Barnehagenett jobber hele tiden med å utvikle seg videre og tilstreber å alltid ligge et steg framfor mange andre “i gamet”. Dette er for meg en stor motivasjon til å stå på videre i jobben min.

Hva er spesielt bra med å jobbe i akkurat din barnehage?

I min barnehage er vi ansatte med mye forskjellig kompetanse, ulik etnisitet, ulike interesser og ulike væremåter. Med dette er mulighetene for å ta til seg ny kompetanse uendelig. Man blir oppfordret til å stille spørsmål, undre seg og prøve nye ting. Med oss på veien har vi en utrolig engasjert leder og heiagjeng av kollegaer og foreldre.

Hva er fokuset ditt akkurat nå i barnehagen? Hvorfor er dette viktig?

Vi har mye fokus på mat og helse og teknologi. Med en voksen på kjøkkenet kan vi lettere være med på å legge et godt grunnlag for at barna skal få et sunt forhold til sin egen kropp mat. Teknologi er noe vi aktivt jobber med som et læringsverktøy. Du finner teknologi overalt og vi vil være med på å ruste barna til å bruke teknologi som et verktøy på en god måte senere i livet. Det å ha sunne verdier er virkelig alfa omega i den verden vi lever i.

Hvilken periode på året i barnehagen liker du aller best?

Jeg liker best våren og sommeren. Vi liker å tilbringe mye tid ute, og på denne tiden av året er det mye som skjer i naturen. Dette er spennende for både barn og voksne. På våren og sommeren trenger ikke barna mange lag med klær, og dette er noe vi sparer mye tid på. Tiden vi ellers hadde brukt på påkledning får vi da brukt på lek, moro og ikke minst undring.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

På fritiden min liker jeg å ta livet litt med ro. Med en så aktiv jobb som jeg har er det gull verdt å kunne slappe litt av hjemme med venner og familie. Jeg har også en nydelig hund som jeg bruker mye tid på.

Hva får deg til å le?

Det skal i grunnen ikke så mye til for å få meg til å le. I barnehagen får jeg høre mange vittige dialoger med og mellom barna som gjerne ender med at jeg må tørke en tåre eller to av latter. Det kommer så mange gullkorn ut av små barn!

Hva er ditt beste barndomsminne?

Det er virkelig vanskelig å bare velge ett! Jeg kommer fra en liten plass med mye natur som vi utnyttet til det fulle. Jeg og to andre venninner pleide ofte å leke at vi var spioner. Vi brukte fantasien vår til å lage eget utstyr vi skulle bruke på” oppdrag”, løp rundt i nærområdet, klatret i trær, svømte i sjøen og utforsket livet i skogen. Ellers var jeg veldig glad i å få roen alene med en god bok fra tidlig alder.

«Ingrid synes at det å få bruke tid med barna, er noe av det morsomste hun gjør på jobb. Hun forteller at hun synes det er givende å jobbe i barnehage. Det er nye utfordringer hver dag og ingen dager på jobb er like. Ingrid sier hun er stolt av å få være med på å utvikle de fantastiske skapningene som en dag skal ta vare på oss! Alle barn fortjener en Ingrid.

Takk for at du er den du er Ingrid, og at du velger å dele med de rundt deg. Sammen er vi Barnehagenett.«