Hvor blir det av sommeren?

Hvor blir det av sommeren

Det er juni. JUNI! Hvor er varmen? Litt sur vind, 12 grader, og overskyet. Det er hva værgudene har å by på. Drømmen om lange, varme sommerdager synes å være langt unna akkurat nå.

Jeg ser artikler i avisen hvor de advarer om hunder i varme biler, jeg ser i butikken at de har stabler med solkrem. Jeg har mottatt skriv fra SFO om at jeg må bytte ut klærne i hylla. Det er sommer!???

 

Det er med blandende følelser jeg tenker at ferien bare er noen timer unna. Hva skal jeg med ferie når man uansett har det best inne? Jeg vil bruke ferien min på å slikke sol, bade, late meg på verandaen, spise is og vannmelon. Jeg vil ha en jordbærsommer! Så langt har ikke «sommeren» innfridd.

Men, det er klart det skal bli deilig med noen uker fri.

 

Tross at været ikke er med meg merker jeg sommeren. Barnehagene forbereder seg på å sende de største barna ut på neste etappe, skolene avslutter dette skoleåret, arbeider rundes av, kollegaer forsvinner ut i ferier, foreninger og lag inviter til sommeravslutninger, naboer avtaler vanning av blomster og tilsyn av katt, gresset må klippes. Og, når sola først dukker fram er den herlig varm og god, og den er «våken» i mange timer i døgnet.

 

Jeg merker at vi går inn i en tid hvor folk gleder seg til å «koble» av. Har forventninger til aktiviteter som er planlagt, og turer som er bestilt. Legge telefonen på hylla. Vite at man skal ha de nære og kjære rundt seg i noen etterlengtede uker.

 

Med nærmere ettertanke tenker jeg at sommeren kommer, og gleder vil melde seg, med eller uten sol. En regnskyll skal ikke få hindre meg i å nyte lange morgener sammen med familien, eller å spise jordbær, is og vannmelon.

Med dette kobler jeg meg av, og ønsker dere alle en riktig god sommer!!

 

Solveig H. Tollefsen – Barnehagenett

 

Les mer fra Solveig her;

 

Meld deg på Barnehagebloggen, og få de nyeste artiklene rett i postkassen. Klikk her; Meld meg på

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *