HEI, PAPPA ´N TIL ANDERS

Hei pappa ´n til Anders

En litt pinlig situasjon oppsto da jeg forleden møtte på deg og Anders i butikken. Jeg hadde med meg min egen sønn på snart fem år. Vi står og snakker i noen minutter før vi går hver vår vei inne i butikken. Men, vi er ikke lenger fra hverandre enn at vi kan fint høre hva barna våre sier. Mitt barn bestemmer seg for å spørre med høy og tydelig stemme:

«Hva heter den mannen du snakket med?»

Jeg prøver å avfeie spørsmålet hans, men han følger opp med:

«Kjenner du han?»

Jeg kan svare bekreftende at det gjør jeg. Påfølgende spørsmål var:

«men, hvis du kjenner han så vet du vel hva han heter?»

Jeg velger denne gangen, vel vitende om at du hører oss, å svare:

«Han heter pappa `n til Anders»

Fordi, kjære pappa `n til Anders, det er det du heter for oss som jobber i barnehagen hvor Anders går.

La meg prøve å belyse for deg hvorfor det er slik. I en middels stor barnehage så skal vi som jobber der lære oss navnet på ca hundre barn. Med barna følger det cirka to hundre foreldre, og like mange kjente og kjære. Dette er vanskelig! Men, barnet ditt sitt navn lærer vi oss fort, og vi lærer oss fort at du er pappa `n hans.

Tross at jeg ikke kan navnet ditt, vet jeg mye om deg! La meg nevne noe: jeg vet hvilken bil du kjører, jeg vet at du holder med Arsenal, jeg vet at du kjører Anders på fotballtrening hver torsdag, jeg vet at du er gift med mamma`n til Anders, jeg vet at det er du som kjører Anders til barnehagen og henter, jeg vet at du foretrekker å få si hadet til Anders i fred og ro, jeg vet hvor du jobber, og jeg vet hvor du bor, jeg vet at du gjerne slår av en prat når du henter Anders.

Dette er ting jeg har lært om deg, fordi jeg vet at dette har betydning for Anders. Vi blir kjent med ditt barn også ved å bli kjent med deg. Men, ikke navnet ditt.

For oss så er du pappa`n til Anders. For oss er Anders den viktigste personen, og du er hans støttespiller.

Så til pappa `n til Anders, og alle andre mammaer og pappaer der ute, ha oss unnskyld for at vi ikke kan navnet ditt! Det kan faktisk hende at vi ikke lærer det heller. Vi jobber etter prinsippet «det viktigste først» og det er ditt barn!

Solveig Holter Tollefsen – Styrer Hannestad barnehage

Les mer fra Solveig her;

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *