HEI – DEG KJENNER JEG!

Hei deg kjenner jeg

Det er sommer og jeg går en tur i byen. Det er tidlig kveld, fint vær og mye folk ute. En riktig fin sommerkveld.

Jeg er på vei inn til en restaurant, da en ung kjekk mann plutselig holder døra for meg, smiler og sier: «Deg kjenner jeg!»
Det går noen sekunder og jeg synes det er noe kjent – og plutselig ser jeg for meg en lyslugget gutt fra barnehagen. Jeg husker han og sier navnet hans.

Han blir veldig overrasket over at jeg husker han, for det er tross alt over 20 år siden han gikk i barnehagen. Vi snakker sammen og latteren sitter løst når han forteller om morsomme minner fra barnehagen. Jeg får en god klem før vi går hvert til vårt.

Jeg må innrømme at jeg blir like glad hver gang jeg møter på noen som kjenner meg igjen og gir meg tilbakemelding på gode minner fra den gang de gikk i barnehagen.
Det minner meg på hvilken viktig jobb vi gjør i barnehagen og at vi setter spor.

For en tid tilbake fikk jeg også en venneforespørsel på facebook. Det var fra ei flott dame. Hun hadde også gått i barnehagen hvor jeg var styrer for over 20 år siden.
Hun sa til meg: « Husk at du har vært en viktig del av barndommen min.»

Herlighet for en tilbakemelding. Det er jo det vi barnehagefolk jobber for hver dag. Vi har det som mål, legger planer og handler deretter. Og håper og tror at vi klarer å være en viktig del av barndommen til hvert enkelt barn. Men vi får liksom ikke sjekka om vi virkelig har vært det.

Derfor er det så godt etter mange år i barnehagesektoren og møte på hyggelige voksne som kan gi slike tilbakemeldinger.

Jeg møtte også en tidligere mamma en dag. Det var også i dette tilfelle gått noen år siden hennes datter hadde sluttet i barnehagen, men hun fortalte meg at hennes datter hadde sagt til mamma`n sin at hun savnet meg, fordi jeg alltid hørte etter på det hun hadde å si og at jeg aldri lo av henne, men tok henne på alvor.

Det varmer i hjerte å få slike tilbakemeldinger, spesielt når det jeg brenner for er å ta barn på alvor.

Slike tilbakemeldinger motiverer og gjør jobben min enda mer meningsfylt.
Det gjør godt å få bekreftelser på at man har gjort en god jobb.

Og kanskje det er barnehagens effekt på det enkelte barn vi bør sette mer fokus på framover?
Kanskje det burde vært innarbeidet en ordning på å innhente informasjon fra barna noen år etter at de har sluttet i barnehagen? Det er jo bare de selv som kan si noe om hvordan de opplevde det.

Kanskje vi skulle etablert et fora med barnehageproffer – hvor proffene er barn og ungdom som tidligere har gått i barnehage?

Jeg bare spør, fordi gode barnehagefolk trenger den anerkjennelsen og bekreftelsen på at de gjør en god jobb, og jeg unner alle den gode opplevelsen det er å møte tidligere barnehagebarn som smiler og sier « Hei – Deg kjenner jeg!»

Eva Heger – Barnehagenett

Meld deg på Barnehagebloggen, og få de nyeste artiklene rett i postkassen. Klikk her; Meld meg på

Les mer fra Eva her;

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *