EN ORDENTLIG BARNEHAGEUNGE!

EN ORDENTLIG BARNEHAGEUNGE

Jeg er så heldig å være tante til deg – du lille gutt på snart 2 år. Jeg kaller deg Sander.

Du er straks ferdig med ditt første år i barnehagen, og det har vært en sann fryd å følge deg gjennom året. Selv med noe snørr, hosting og tårer innimellom.

Da du skulle starte i barnehagen for snart ett år siden, var det noen spente foreldre som møtte opp med sin lille gutt som akkurat hadde fylt ett år.
Nå skulle du liksom være klar for barnehagen, men er en ettåring klar for barnehagen?

Det har gjennom året vært skrevet og henvist til forskning på ettåringer i barnehage –og om det er bra eller dårlig. Og det er ikke lett å bli klok som foreldre når det på den ene siden blir henvist til forskning som sier at det ikke er bra for ettåringer å gå i barnehage, mens det på andre siden blir vist til forskning som sier at det er bra.
Da er det godt med et kunnskapsrikt og dedikert personale som kan trygge foreldre dine på at her vil du få det bra.

Jeg skjønner godt dine foreldres spenning (og erindrer at jeg en gang har vært der selv med egne barn).
Du skal nå gå fra et lite trygt miljø og over i et stort fellesskap med andre barn og voksne.

Første dagen i barnehagen var helt topp, med nye spennende leker og andre barn som var omtrent like store, og ikke minst var det godt at mamma eller pappa var i nærheten.
Og siden den dagen har du vist oss at det er topp å være i barnehagen. Matrutiner og soverutiner kom raskt på plass, med god hjelp at god kommunikasjon mellom hjem og barnehage. Og at de voksne ser og lytter til deg.

Trivselen lyser av deg når de på avdelingen finner et teppe og legger over bordet og det er lov å gjemme seg under bordet sammen med de andre barna, eller når dere synger ute i garderoben og danser og ler, eller når dere finner fram masse duplo og barna ser og lærer av hverandre hvordan man bygger og river ned. Du ler og lærer hvordan et fellesskap fungerer.

Det betyr ikke at det alltid har vært like greit. Når formen ikke har vært helt på topp, at det er noen tenner på vei og matlysten ikke er der, så har ikke dagene vært så lystige, da er det godt å vite at de voksne snakker med mamma og pappa og sammen finner ut at i dag henter vi deg litt tidligere.

Det hender også at du gråter når pappa eller mamma leverer deg i barnehagen og de må videre på jobb. Og da betyr det så mye for pappa og mamma og få en sms eller et bilde noen minutter etterpå som sier at du er fornøyd og i gang med å leke. Det kan være ute i sandkassa hvor du sitter og graver med de andre barna eller i det siste har jeg også fått med meg at du er i gang med å sykle. Fra å sitte bakpå med en venn som er litt større, har du nå funnet ut hvordan du gjør det selv.

Det er vel ingenting som er bedre enn å se et barn som mestrer – da blir mamma og pappa glad . Og det blir de voksne i barnehagen også.

Men det skal også sies at når tante har fått lov å hente deg i barnehagen gjennom dette året, så har det flere ganger vært tårevått når du må dra fra barnehagen. Du vil ikke dra hjem – du vil leke mer.

Jeg har lurt på om det er tanta di det var noe feil med, siden du ikke ville hjem, men jeg velger å tro at du trives i barnehagen. Du er en ordentlig barnehageunge –og jeg gleder meg til å følge deg videre!

Eva Heger – Utviklingssjef Barnehagenett

Meld deg på Barnehagebloggen, og få de nyeste artiklene rett i postkassen. Klikk her; Meld meg på

Les mer fra Eva her;

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *