Den daglige runden

Den daglige runden

Det er en tidlig fredag morgen. Klokka har så vidt blitt 8. Jeg møter barn og foreldre i det jeg går inn porten.

Hei, god morgen Truls sier jeg i det barnet løper forbi meg og roper hei tilbake. Slår av en kort prat med moren til Truls før jeg beveger meg mot kontoret.

Jeg henter avdelingstelefonen og begir meg ut på uteområdet. Det er helt stille på uteområdet, og ingen barn er ute. Frokosten går sin gang på avdelingen.

Uteområdet til barnehagen er et område tilrettelagt både for de helt minste og de helt største. Det medfører krav og regler som skal sørge for sikkerheten til enhver tid er ivaretatt. Jeg logger meg inn på HMS applikasjonen på telefon og går inn på daglig sjekkrunde.

Hver eneste dag går vi en runde for å sjekke at uteområdet er klart for at barna kan leke og benytte seg av området på en sikker måte.

Jeg sjekker alltid portene først av en eller annen grunn når jeg går min runde, ser at ingen hull har kommet i porten i løpet av kvelden og alt ser bra ut. Jeg fortsetter min ferd langs gjerdet, i det flere foreldre og barn kommer.

Kan lure på hva foreldrene tenker om meg der jeg sitter halvveis krøpet sammen og undersøker bunnen av et gjerde.

Jeg sjekker bare uteområdet forteller jeg. «Åhh» sier faren. «Det er bra sier han». «Viktig at alt er i orden» sier han med et smil. «Helt enig» svarer jeg tilbake.

Sandkasser ses over for ekskrementer og andre gjenstander som ikke hører hjemme der, søppel plukkes opp på min vei. Der det er noen kriker og kroker er det alltid lurt å se over vet jeg av erfaring.

Les mer om LEKESIKKER her

I dag var det ingen gjenstander å se, men det er ikke uvanlig at man finner litt glasskår fra besøk kvelden før. Barnehagene har av og til kveldsbesøk av andre i alle mulige aldre.

Noen kommer for å leke, mens andre kommer for å ha et sted å være i en kort stund og prate sammen. Alle er hjertelig velkommen til å bruke vårt uteområdet, det er bare hyggelig så lenge man forlater det i den standen vi ønsker.

Lekeapparatene og huskene ses over, alt i orden i dag også. Mattene rundt som indikerer sikkerhetssonene er frie for steiner og andre gjenstander.

Jeg huker av på appen på telefonen mens jeg ser litt rusk foran den ene inngangsdøren. Jeg henter feiekosten og koster opp litt rusk.

I dag var alt i orden. Noen ganger finner vi glasskår, søppel og en sjelden gang gjenstander vi absolutt ikke ønsker i barnehagen. Derfor er det viktig at disse rundene blir tatt hver dag, hele året igjennom.

Så neste gang dere ser en ansatt i barnehagen en tidlig morgen gå rundt på uteplassen, og dukker fram bak kriker og kroker i barnehagen.

Da kan dere være trygge på at den daglige utsjekken blir gjort og uteområdet er klart og lekesikkert for en ny dag.

Petter Eilertsen – styrer Borgen barnehagen

Meld deg på Barnehagebloggen, og få de nyeste artiklene rett i postkassen. Klikk her; Meld meg på

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *