Tveterhytta (Sarpsborg)

Tveterhytta (Sarpsborg)

Tveterhytta barnehage

BARN

Tveterhytta er en liten barnehage som ligger idyllisk til i Tveterskogen.

Vi har et rikt dyre- og fugleliv, umiddelbar nærhet til Isesjø, fotballbaner rett utenfor gjerdet som vi kan sparke fotball på, løpe, sykle, ha piknik, fly drage og mye mer. Vi har også flere gårder i nærheten med forskjellig produksjon som vi har mulighet til å besøke.

Vi har en grillhytte ca. 1 kilometer inn i skogen og en gapahuk ca. 200 meter fra barnehagen som blir flittig brukt. Her følger vi med på naturens forandringer gjennom årstidene. Vi opplever hvordan naturen er gjennom høsten med vakre farger, rim i gresset, sopp og tyttebær. Om vinteren erfarer barna at det er kaldt og frost i bakken.

Snø er ren glede som daler fra himmelen, for da kan vi ake og boltre oss, gå sporsøk og utforske alt det kjente i ny drakt. Om våren ser vi løv som spretter og blomster som springer ut, froskeegg som blir til rumpetroll i bekken, før de hopper kvekkende av sted. Når det er varme sommerdager, med fugler som kvitrer, bier som summer og andre spennende småkryp som fanger oppmerksomheten, utvikles barnas fantasi, nysgjerrighet og oppdagelsesglede.

Vår nærhet til skog og vann og vår tilgang til minibuss gjør at vi ofte er på turer i nærmiljøet. Både små og store lærer mye ved å være ute på tur. Alle sansene blir tatt i bruk og utfordret. Barna opplever mestring når de opplever utfordringer på sitt nivå, og vi sørger for at de får disse utfordringene i omgivelsene våre.

Det å se ettåringens forsøk på å klatre opp en bratt bakke, streve litt og etter noen forsøk endelig klare det med et stort smil om munnen, gjør jobben vår til verdens beste jobb.

Det å legge til rette for at barna i Tveterhytta skal få erfare mestringsfølelse er viktig for oss da det også øker barnas selvfølelse. De skal oppleve en barnehagehverdag hvor leken er i fokus, da leken er det viktigste i barnehagebarnas tid hos oss.

Skogen er en unik arena for lek og læring. For naturen er vår lekeplass – og det finnes ingen lekeplass som er som den vi har i naturen rundt oss.

Vi vil faktisk påstå at den er verdens beste.

Naturbarnehage

Resultater nasjonal foreldreundersøkelse

Mitt barn er trygg på personalet: 96%
Mitt barn trives i barnehagen: 98%