Solbakkeparken (Halden)

06:45 - 17:00

Kontakt oss

Kart

Dokumenter

S

Solbakkeparken (Halden)

4

AVDELINGER

74

BARNEHAGEPLASSER

19

ANSATTE

Solbakkeparken barnehage ligger sentralt i Halden, og vi benytter oss ofte av de mange muligheter kulturbyen Halden tilbyr.

Vi besøker biblioteket, vi går tur til parken, og ser oss omkring i byen. I neste minutt kan vi fortsette turen gjennom Shulzedalen og plukke blader og se på naturen. Vi har uendelige muligheter rett utenfor barnehagen. 

Barnehagen har et stort uteområde med både gress, grus og fjellformasjoner og mye tumleplass. Rett på utsiden gjerdet har vi vår egen lille skog. Hos oss er det rom for å utfordre og utvikle sine fin- og grovmotoriske ferdigheter. 

 

Vi bruker litteratur i vårt arbeid i barnehagen. Vi gjør dypdykk i en bok eller fortelling sammen med barna og videreutvikler dette i leken. Barna får felles erfaringer og får et grunnlag for å være med i leken. Det skapes et fellesskap i barnegruppa hvor alle får de samme forutsetningene for å være med i lek.  

Vi er opptatt av å ha et godt bokmiljø, og barn og foresatte må gjerne låne med seg bøker fra barnehagen hjem.   

 

Språk er et fokusområde i vår barnehage. Språkarbeidet er lystbetont, preget av lek og gir rom for utforsking og undring. Målet med språkarbeidet er å gi barna et rikt og variert språkmiljø i barnehagen.

Vi legger stor vekt på at barna skal tilegne seg et godt muntlig språk, og utvikle et solid grunnlag for gode skrive- og leseferdigheter senere i skolen.  

 

Barns lek har også en sentral plass hos oss. Vi har et personale som ser viktigheten av barnas lek og gir gode vilkår for lek og vennskap. Alle ansatte hos oss er bevisste sin egen rolle i leken og hvordan videreutvikle, inspirere og verne om leken. Vi vet også at lek og læring går hånd i hånd.   

Vårt mål er at alle barn skal få oppleve glede, humor, spenning og engasjement gjennom lek – alene og sammen med andre.  

 

Barnehagen jobber sammen med alle barnehagene i Barnehagenett og Høgskolen i Østfold med TIPP-metodikken. TIPP står for «The importance of play in preschool». Gjennom dette arbeidet har personalet videreutviklet sine kunnskaper om barns lek og viktigheten av dette i barnehagen. 

 

Solbakkeparken barnehage har engasjerte, lekne og glade ansatte, som er bevisst i sitt ansvar i forhold til å nå de målene vi setter oss. Flere av de ansatte har vært med fra start når barnehagen ble bygget. Det er en stabil personalgruppe som vil det beste for ditt barn. Avdelingene er sammen på tvers av avdelingene på morgen og ettermiddag. På den måten blir personalet kjent med barna på alle avdelingene.  

 

Med flott utsikt til byens monument, Fredriksten festning, var det veldig naturlig for oss at avdelingene fikk navn av lokalhistorisk opprinnelse. Borgerskansen, Gyldenløve, Overberget og Klokketårnet er alle stedsnavn knyttet til festningen.

Satsningsområde

Litteraturbarnehage

Resultater nasjonal foreldreundersøkelse

Mitt barn er trygg på personalet: 96%
Mitt barn trives i barnehagen: 98%
Jeg har god dialog med barnehagen: 90%
Jeg er tilfreds med barnehagen: 92%
Slik søker du barnehageplass

Åpningstider

Kl: 06.45 – 17.00

Kontakt

Styrer:
Irene Petersen
Mobil: 454 27 296
E-post: irene@barnehagenett.no

Avdelingene:
Borgerskansen: 91661537 
Gyldenløve: 91661599
Overberget: 91558717
Klokketårnet: 91556274

Adresse

Major Forbus gt. 25,
1776 Halden

Del innlegget med vennene dine
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin