Anette Lundmark Jensen

Anette Lundmark Jensen

Om Anette Lundmark Jensen

Kollegene til Anette sier hun er

Smilende, raus og positiv

Hvor lenge har du jobbet i barnehage?

Jeg har jobbet i barnehage i 19 år.

Hva tenker du om å jobbe i barnehage?

Det å jobbe i barnehage er både spennende og interessant, selv om rutinene stort sett er like fra dag til dag er ingen dager like på jobb. Å kunne stå i ting her og nå føles både bra og utfordrende. Jeg føler jeg får mye tilbake av det jeg gir. Det er en givende jobb som byr på tilstedeværelse, lek, omsorg, trygghet, samhørighet, kommunikasjon, struktur, organisering og samarbeid.

Kreves det spesielle egenskaper å jobbe i barnehage?

Ja det synes jeg. Først og fremst interesse for barn, tålmodighet, tørre å by på seg selv og være leken. Du må like å være ute, være med på aktiviteter og lek. Man må være en god rollemodell (hvordan snakker vi til og med hverandre). Man må også kunne se ting fra barnets perspektiv samtidig som man kan sette grenser.

Hvordan har utviklingen i det å jobbe i barnehage vært? (Før/nå)

Før var det mindre barnegrupper og mer tid med barna. Nå som gruppene er større og kravene til det pedagogiske har økt kan det være utfordrende i hverdagen å få til alt man vil. Det merkes at barna har mindre fri og lengre dager i barnehagen. En større kabal å legge opp for å ha tilstrekkelig med bemanning gjennom hele dagen.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Det morsomste jeg gjør på jobb er å være på gulvet sammen med de små, leke og utforske sammen med barna. Det er også morsomt å være aktiv sammen med barna i skogen eller i gymsal.

Hva er Barnehagenett for deg, og hvordan er det å være tilknyttet Barnehagenett?

Barnehagenett er en trygghet i forhold til at vi er mange barnehager sammen. Utviklende, og vi kan dele kunnskap og erfaringer. Vi har mange å spille på i Barnehagenett. Og det er fint å ha felles plan-dager, kjennskap på tvers, tenke nytt og være i bevegelse/utvikling.

Hva er spesielt bra med å jobbe i akkurat din barnehage?

I min barnehage er vi så heldige å ha så mange dedikerte voksne på jobb. Lekende og engasjerte voksne. Jeg liker spesielt fokuset vi har på lek og hva vi ønsker at barna skal ha i ryggsekken videre i livet. Holdninger og verdier.

Hva er fokuset ditt akkurat nå i barnehagen? Hvorfor er dette viktig?

Jeg jobber på 0-3 års avdeling, og i vinter har vi vært mye inne med de minste. Da er det ekstra godt og komme seg ut å kjenne på nye omgivelser. Vi har fokus på å gi barna plass til å utforske. Få mye motorisk trening i annet terreng og underlag, og gi barna gode og positive opplevelser ute med variasjon i leken.

Hvilken periode på året i barnehagen liker du aller best?

Jeg synes i grunn alle årstider har sin sjarm, men våren er i grunn den aller beste. Mindre klær, ikke for varmt, se alt spire og gro. Utforske dyr og småkryp.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Være sammen med venner og familie, trene, gå tur i skog og mark og se fotball.

Hva får deg til å le?

Det er mye som får meg til å le. Spesielt humor og morsomme historier/mennesker.

Hva er ditt beste barndomsminne?

Mitt beste barndomsminne er turer i skogen og fjellturer med ski på beina, appelsin, kakao og kvikklunsj i sekken.

«Anette er en levende jente, som ikke er redd for å by på seg selv. Hun sier at føler at hun får mye tilbake av det hun gir på jobben sin. Det morsomste hun gjør på jobb er å være på gulvet sammen med de små, leke og utforske sammen med barna.

Takk for at du er den du er Anette, og at du velger å dele det med alle rundt deg.

Sammen er vi Barnehagenett«