Wenche Løchen Larsen
Gå tilbake til intervjuer

“Vi i Barnehagenett er så heldige som har mennesker som akkurat Wenche som jobber for oss.

Som sier at hun er heldig som får mulighet til å jobbe i barnehage. At hun får være barnslig og at hun får leke hver dag. Som sier at du må du ha evnen til å se barnas behov, gi barna omsorg, og gi de selvtillit, og mestring. Akkurat slik alle våre barn fortjener å ha det.

Takk for at du er den du er Wenche, og at du velger å dele det med alle rundt deg. #Sammenervibarnehagenett”

Wenche Løchen Larsen

Assistent Solbakkeparken barnehage Halden

Kollegene til Wenche sier hun er

hjelpsom, god å snakke med og omtenksom.

Hvor lenge har du jobbet i barnehage?

Jeg har jobbet som assistent i barnehage i 9 år.

Hva tenker du om å jobbe i barnehage?

Jeg tenker at jeg er heldig som får mulighet til å jobbe i barnehage. Det å få være barnslig, og kunne leke hver dag. Jeg får vært mye ute i denne jobben, og blir godt kjent med alle årstidene. Så har jeg 19 fantastiske små leke-kollegaer som utfordrer meg hver dag. Sånt blir jeg ung i hodet av.

Kreves det spesielle egenskaper å jobbe i barnehage?

Ja, jeg synes det kreves spesielle egenskaper å jobbe i barnehage. Du må være glad i barn, tålmodig, glad i å leke og lese. Du ha evnen til å se barnas behov, gi barna omsorg, selvtillit, og mestring.

Hvordan har utviklingen i det å jobbe i barnehage vært? (Før/nå)

Jeg synes det er veldig stor forskjell. Mye på grunn av at vi har fått mange flerspråklige barn i barnehagen. Hos oss på avdelingen er 11 av 19 barn med flerkulturell bakgrunn. Vi blir pushet mer, vi lærer mer, og vi har en bedre dagsorden på avdelingen. Vi når også barna bedre gjennom leken idag. Det synes jeg er den største forskjellen.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Jeg liker prosjekter, og jobbe ut i fra prosjektene. Det synes jeg gir mening i samlingsstund, og det gir engasjerte barn. Spesielt å «Leke en bok» synes jeg er gøy. Vi leser en barnebok, også leker vi innholdet i boken etterpå. Det er ikke alltid det blir som vi hadde tenkt oss, siden det er barna som bestemmer. Vi kan lage ting, lage forestilling, og gjøre mye ut av den boken. Det synes jeg er kjempemorsomt, og barna synes også det er veldig gøy.

Hva er Barnehagenett for deg, og hvordan er det å være tilknyttet Barnehagenett?

Det er fint å jobbe i team gjennom Barnehagenett. Vi har mulighet til å dele erfaringer, og få ideer fra et større felleskap. Vi får utdanning, og inspirasjon som gir arbeidsglede.

Hva er spesielt bra med å jobbe i akkurat din barnehage?

Jeg har fine kolleger, og vi stiller opp for hverandre. Og ikke minst så gjør vi hverandre gode. Vi får lov til å komme med ideer, og som assistenter får vi rom til å gjennomføre dem. Vi har flotte uteområder, fin gangavstand til skog, by, festningen, Rød herregård og Rødsfjellet.

Hva er fokuset ditt akkurat nå i barnehagen? Hvorfor er dette viktig?

Fokuset nå er DYR. Vi har dyr som tema, og jobber med forskjellige eventyr om dyr. Siden det som sagt er mange flerkulturelle på avdelingen, jobber vi med begreper. F.eks det å lære om større, i midten, over, under og sånne ting. Vi bruker mye konkreter i jobben med dette.

Hvilken periode på året i barnehagen liker du aller best?

Jeg liker alle årstidene. Men våren og sommeren synes jeg er ekstra fine. Alt er mye enklere, og man får litt mer energi.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

På fritiden liker jeg å være sammen med venner og familie, dra på hytta på fjellet, gå på ski, og gå toppturer om sommeren. Jeg elsker å reise til forskjellige steder i verden. Jeg liker at det skjer noe. Jeg er glad i aktiv ferie.

Hva får deg til å le?

Egne dumheter får meg til å le, og gullkorn fra barna.

Hva er ditt beste barndomsminne?

Jeg har mange gode minner. For eksempel at bestemoren og bestefaren min bor på gård. Jeg elsket å komme dit å leke med dyrene, og mate de. Bestemoren min er fra Gudbrandsdalen, så hun laget mye lefser og flatbrød, og jeg jeg fikk være med å lære. Egentid med henne husker jeg som veldig moro! Jeg har veldig gode minner derfra, og hun hadde alltid tid!