Gå tilbake til intervjuer

“Tenk om alle barn hadde en egen Jon Anders. Jon Anders har fokus på relasjoner, og det å kunne møte barna i den følelsen de er i. Han synes det er givende og meningsfullt å jobbe i barnehage. Takk for at du er den du er Jon Anders, og for at du velger å dele det med både barn og voksne. Sammen er vi Barnehagenett”

Jon Anders Vollebæk

Assistent Storeper EQ-Barnehage Sarpsborg

Kollegene til Jon Anders sier han er

omsorgsfull, tillitsfull, sprudlende og rolig.

Hvor lenge har du jobbet i barnehage?

Jeg har jobbet her i Storeper barnehage i 13,5 år, siden oppstart av barnehagen.

Hva tenker du om å jobbe i barnehage?

For meg er det veldig givende og meningsfullt å jobbe i barnehage.

Kreves det spesielle egenskaper å jobbe i barnehage?

Før jeg begynte å jobbe i barnehage trodde jeg ikke det krevdes spesielle egenskaper. Etter at jeg begynte å jobbe i barnehage fikk jeg en annet syn på jobben. Jeg mener at du må ha god kjennskap til barn, og jeg tror det ligger mye læring i bare det. Du må også kunne omgås barn, og ikke ha dømmende syn uansett hva slags oppførsel og adferd barna viser.

Hvordan har utviklingen i det å jobbe i barnehage vært? (Før/nå)

Da jeg begynte å jobbe i barnehage for 13,5 år siden var hverdagen roligere, og det var mindre barn i barnehagen. Med årene har det blitt en mer hektisk hverdag, med flere barn som vil bli sett og hørt. Det har blitt veldig mye forandringer i løpet av de årene, men utviklingen har vært positiv. Da jeg begynte i Storeper barnehage hadde vi ikke det samme tydelige fokuset som vi har nå. Fokuset i barnehagen nå er Jeg er meg.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Det morsomste jeg gjør på jobb er når jeg har tid til å bare være sammen med barna over en lengre periode uten avbrudd. Jeg liker også å være kreativ og bruke hendene mine.

Hva er Barnehagenett for deg, og hvordan er det å være tilknyttet Barnehagenett?

Barnehagenett er for meg en flott arbeidsplass. Jeg føler meg ivaretatt på alle mulige måter, i tillegg til at jeg synes Barnehagenett har et bra utviklingsfokus.

Hva er spesielt bra med å jobbe i akkurat din barnehage?

I Storeper er det et veldig godt arbeidsmiljø, og det er det viktigste. Jeg synes fokusområdet i barnehagen - Barns medvirkning - er veldig bra.

Hva er fokuset ditt akkurat nå i barnehagen? Hvorfor er dette viktig?

Akkurat nå har jeg et spesielt fokus på relasjoner. Å kunne møte barna, og de voksne, i de følelsene de er i til enhver tid, er det viktigste for meg nå. For å utvikle meg mer innen dette tar jeg utdanning på EQ-skolen i Oslo en gang i måneden.

Hvilken periode på året i barnehagen liker du aller best?

Jeg liker alle årstidene, men har en forkjærlighet for vår og sommer. Alt blir litt enklere når våren kommer. Det er mer hektisk på vinterstid med f. eks. påkledning av barna. På våren og sommeren er det lettere for barna å ordne seg selv, og vi kan gå flere flotte turer.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

På fritiden liker jeg å være pappa for min datter på 19 år. Jeg er også veldig glad i musikk og spiller gitar. Jeg jobbet i musikkbransjen før jeg begynte å jobbe i barnehage. Jeg er også veldig glad i interiør og planløsninger.

Hva får deg til å le?

Det som får meg til å le er situasjoner hvor man ikke skal le. Når man forventer det som minst, ler man oftest mest. Jeg har en forkjærlighet for britisk humor, men hvis jeg skal le virkelig godt må jeg tilbake til gamle Rolf Wesenlund.

Hva er ditt beste barndomsminne?

Mitt beste barndomsminne er i baksetet i familiens bil på ferie sammen med hele familien. Den gang var det ikke påbudt med sikkerhetsbelte i bilen. Vi fikk teppeposer, og kunne ligge på tvers over setet i bilen og kose oss. Det er nok det beste barndomsminnet jeg har.