Gå tilbake til intervjuer

“Alle barnehager burde hatt en så smooth styrer som Glenn. Selv om han skulle vært på kontoret hele dagen bare elsker han å være sammen med barna. De er de viktigste ressursene vi har. Glenn elsker at det skjer ting rundt seg og liker at tempoet er høyt i hverdagen. Kanskje det er derfor han valgte å starte en idrettsbarnehage? Takk for at ønsker å jobbe i en av våre barnehager Glenn. Sammen er vi barnehagenett.”

Glenn Rognstad

Styrer Skaug idrettsbarnehage Vestby

Styrerkollegaene til Glenn sier han er

balansert, grundig, strukturert og nøyaktig

Hvor lenge har du jobbet i barnehage?

Jeg har jobbet i barnehage i 16 år, og som styrer i 3, 5 år.

Hva tenker du om å jobbe i barnehage?

Jeg ser på det som en veldig viktig jobb. Jeg har bitt meg merke i en kommentar som jeg hørte: «Vi tar oss av de viktigste ressursene i Norge. Nemlig barna. Det er de som skal ta over».

Kreves det spesielle egenskaper å jobbe i barnehage?

Ja jeg synes det kreves spesielle egenskaper å jobbe i barnehage. Først og fremst må du ha evnen til å være tilstede her og nå. I tillegg må du være løsningsorientert. Du må takle det å jobbe i et høyt tempo. Det ser jeg personlig på som det viktigste. Du må selvfølgelig også ha evnen til å samarbeide med andre. Du må kunne gi og ta.

Hvordan har utviklingen i det å jobbe i barnehage vært? (Før/nå)

Det har blitt mye mer fokus på læring i forhold til barna. Det har blitt større krav til oss som er i barnehagen. Det har blitt mer krav til dokumentasjon og planer, i forhold til da jeg startet å jobbe i barnehage.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Det morsomste er å være sammen med barna. Det er det jeg fortsatt synes er morsomt, selv om jeg sitter som styrer. Det å se at barna mestrer nye ting er veldig morsomt. Jeg synes også det er fint å se at planer vi har lagt i personalgruppen blir gjennomført med barna.

Hva er Barnehagenett for deg, og hvordan er det å være tilknyttet Barnehagenett?

Det første jeg tenker på er trygghet og utvikling. At det er en arbeidsgiver som ønsker å tenke nytt. Men først og fremst trygghet, og at jeg har andre jeg kan snakke med i et nettverk hvis det skulle være noe.

Hva er spesielt bra med å jobbe i akkurat din barnehage?

Det er flere ting som er spesielt bra med å jobbe i akkurat Skaug barnehage. Beliggenheten er fin. Satsningsområde vårt, idrettsbarnehage, og det at jeg har veldig engasjerte ansatte.

Hva er fokuset ditt akkurat nå i barnehagen? Hvorfor er dette viktig?

For meg konkret som styrer sitter jeg og planlegger mye for neste år. Personalkabal og barnegrupper. Idrettstemaet vårt for hele barnehagen er for tiden klatring.

Hvilken periode på året i barnehagen liker du aller best?

Jeg liker desidert våren best. Tror det har mye med at det blir lysere ute, og snøen blir borte. Vi har prioritert å være mye ute. Og på våren er det naturlig nok lettere for barna å være ute.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Fritiden min går mye til trening. Jeg har tre aktive fotballgutter som jeg bruker mye tid på å følge opp.

Hva får deg til å le?

Det er mye som får meg til å le. Jeg er glad i veldig enkel humor. Pinlig og banal humor. Eksempler er TV-programmer som Neste sommer og Helt perfekt.

Hva er ditt beste barndomsminne?

Der jeg voksne opp var vi ute i gatene, alle aldre, og lekte sammen. Vi lekte boksen går, gjemte oss i hager og lekte. Løp rundt i gater, og ville ikke inn. Alle lekte med alle. Det å kunne ta frem sykkelen på våren, er også et barndomsminne jeg husker veldig godt.